iOS 6 – il pot descarca din iTunes, il pot instala fara probleme?

  Una dintre principalele intrebari publicate in comentariile articolelor legate de iOS 6 are legatura cu posibilitatea de a descarca si instala noua versiune a sistemului de operare. Din pacate Apple ofera iOS 6 beta 1 numai pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS, iar pentru a deveni dezvoltator trebuie sa platiti 100$ anual la Apple. Desigur ca iOS 6 este deja disponibil pe internet pe diverse website-uri si cu iTunes 10.6.3 il puteti instala, dar oare il puteti utiliza? Raspunsul ar trebui sa fie nu, deoarece Apple nu ar trebui sa permita utilizarea sa decat dezvoltatorilor cu UDID inregistrat pe serverele Apple. Daca nu aveti UDID-ul inregistrat atunci nu ar trebui sa puteti activa iDevice-ul vostru.

  In urmatoarele saptamani exista posibilitatea sa apara metode prin care acest sistem sa poata fi inlaturat, insa oare este bine sa faceti update la iOS 6? Eu va recomand sa mai asteptati cateva zile inainte de a face update, chiar daca in moomentul de fata avem la dispozitie un sistem cu ajutorul caruia putem reveni la iOS 5.x. Apple poate bloca oricand acel sistem printr-un update al iOS, si voi puteti ramane blocati la iOS 6 pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3, restul iDevice-urilor putand fi downgraded oricand.

  In concluzie, oficial si legal nu puteti instala iOS 6, neoficial il puteti instala, dar este recomandabil sa nu o faceti deocamdata.