Downgrade iOS 6 la iOS 5.1.1

  Daca ati facut update la iOS 6 si sunteti interesati sa aflati daca mai puteti face downgrade inapoi la iOS 5.x, ei bine va anunt ca acest lucru este 100% posibil. Folosind cea mai recenta versiune a redsn0w si acest tutorial am facut downgrade de la iOS 6 beta 1 la iOS 5.1.1 pe terminalul meu iPhone 4S. In cazul iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3 puteti reveni doar la iOS 5.1.1 folosind redsn0w, restul versiunilor de iOS fiindu-va inaccesibile chiar daca aveti SHSH-uri salvate pentru ele.

  In cazul restului iDevice-urilor puteti folosi acest tutorial pentru a face restore la orice versiune a iOS pentru care aveti un SHSH salvat, procesul functionand teoretic fara probleme. Nu am verificat pe alte iDevice-uri, insa daca merge pe iPhone 4S, ar trebui sa mearga pe orice alt iDevice care are bootrom exploit. Nu stiu deocamdata daca se face si downgrade la baseband-ul din iOS 5.1.1, asa ca nu va grabiti sa faceti update la iOS 6 beta 1.

UPDATE: Pe iPhone 4S-ul meu dupa downgrade aveam baseband-ul 02.0.12 corespunzator versiunii 5.1.1 a iOS.

UPDATE 2: Se pare ca procesul poate fi facut si prin iTunes, desi in portalul dedicat dezvoltatorilor compania Apple sustine ca acest lucru nu este posibil. Downgrade-ul de baseband este facut acum deoarece Apple semneaza SHSH-uri pentru baseband-ul din iOS 5.1.1.

Articolul precedentiOS 6 aduce noi masuri de securitate
Articolul următoriOS 6 – il pot descarca din iTunes, il pot instala fara probleme?
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.