Downgrade iOS 6 la iOS 5.1.1

  Daca ati facut update la iOS 6 si sunteti interesati sa aflati daca mai puteti face downgrade inapoi la iOS 5.x, ei bine va anunt ca acest lucru este 100% posibil. Folosind cea mai recenta versiune a redsn0w si acest tutorial am facut downgrade de la iOS 6 beta 1 la iOS 5.1.1 pe terminalul meu iPhone 4S. In cazul iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3 puteti reveni doar la iOS 5.1.1 folosind redsn0w, restul versiunilor de iOS fiindu-va inaccesibile chiar daca aveti SHSH-uri salvate pentru ele.

  In cazul restului iDevice-urilor puteti folosi acest tutorial pentru a face restore la orice versiune a iOS pentru care aveti un SHSH salvat, procesul functionand teoretic fara probleme. Nu am verificat pe alte iDevice-uri, insa daca merge pe iPhone 4S, ar trebui sa mearga pe orice alt iDevice care are bootrom exploit. Nu stiu deocamdata daca se face si downgrade la baseband-ul din iOS 5.1.1, asa ca nu va grabiti sa faceti update la iOS 6 beta 1.

UPDATE: Pe iPhone 4S-ul meu dupa downgrade aveam baseband-ul 02.0.12 corespunzator versiunii 5.1.1 a iOS.

UPDATE 2: Se pare ca procesul poate fi facut si prin iTunes, desi in portalul dedicat dezvoltatorilor compania Apple sustine ca acest lucru nu este posibil. Downgrade-ul de baseband este facut acum deoarece Apple semneaza SHSH-uri pentru baseband-ul din iOS 5.1.1.