Prima Pagina aplicatii TomTom furnizeaza hartile disponibile in aplicatia Maps din iOS 6

TomTom furnizeaza hartile disponibile in aplicatia Maps din iOS 6

  Aseara Apple a anuntat lansarea unei noi aplicatii Maps, pe care v-am prezentat-o succint aici, care nu mai functioneaza in baza hartilor disponibile in sistemul Google Maps, ci in baza hartilor concepute de catre TomTom. Oficial Apple nu a spus care sunt partenerii sai, a spus doar ca sistemul este propriu, insa cei de la TomTom au confirmat colaborarea cu compania americana. Desi la o prima vedere colaborarea pare a fi de bun augur, din pacate TomTom nu are harti suficient de detaliate ale Romaniei, ultima actualizare a propriei aplicatii din App Store indicand faptul ca doar 42% din suprafata Romaniei este acoperita.

  In orasele mari nu ar trebui sa aveti probleme in a gasi vreo locatie, insa daca va aflati intr-un oras mic sau in afara orasului, atunci s-ar putea sa aveti probleme in a face o ruta pentru o anumita destinatie. Ma astept ca pana in toamna hartile sa fie mult actualizate, insa in momentul de fata aplicatia Maps a devenit semi-inutila pentru Romania.

UPDATE: Se pare ca si OpenStreetMap ofera harti pentru aplicatia Maps, mai multe detalii aveti in acest document al companiei.

 • Sunny2012

  Asta da mi se pare intradevar o schimbare. Insa faptul ca a schimbat culoarea unei aplicatii sau ca a umblat putin la meniu, ordinea e alta insa totu a ramas la fel mi se pare stupid din fata lor. Oricum sunt superficiali si penibili cu “trilioanele” lor. Asta e lumea, poate ei sunt doar niste genii si profita.

 • dacă-s făcute de TomTom, ne cam luăm gândul de la hărți exacte și detaliate pentru RO?

 • Victor Preda

  Deci e mai rau decit credeam ..o sa plingem dupa Google Maps .
  Asta inseamna ca sunt probleme si pentru Bucuresti .. Navigon nu are habar de Scornicesti iar zeci si zeci de sate la rind lipsesc . Navigon sta mult mai bine decit TomTom ,,,pai google stie pina si de cimitirele din sate ….
  Un pas inainte dar nu pentru Europa de Est …

 • doctoracu

  Asta este. Nu contam pt ei.

 • t0l0

  O sa functioneze precum igo sau navigon, fara sa ceara conexiune la internet activa? Sau precum Google maps: No net –> No navigation?

 • calininio

  daca si open street map furnizeaza harti, suntem salvati :)) adica mi se pare ca au harti detaliate… plus ca am impresia ca sunt taguri destul de multe… adica nu ma asteptam sa gasesc pe harta o frizerie care e facuta in realitate intr-o cutie de termopan :))

 • Jbfree

  Din ce am vazut necesita net, este turn by turn, dar nu are hartile salvate.

 • Daniel

  daca apple ii va lasa pe cei de la Google sa-si publice aplicatia maps in appstore o sa fie panarama mare. per total un mare fail ios 6. nu aduce ceva interesant, niste schimbari de meniuri si culori. tim a inceput sa intoarca botul avionului. sper ca cu iphone 5 sa nu-l orienteze si mai mult in jos.

 • Florin Matei

  In ultima instanta merge si maps.google.com direct in Safari. Deci nu e o problema majora. Plus ca in apstore e o aplicatie facuta de Google, nu cred ca o sa o scoata Apple. Cred ca mutrea are legatura cu hotararea Google de a cere bani marilor firme care folosesc Google Maps.

 • Pingback: Iata de la ce surse ia Apple informatiile pentru aplicatia Maps din iOS 6 | iDevice.ro()

 • Pingback: iDevice.ro mini review: iOS 6 Maps vs iOS 5 Google Maps - comparatia hartilor din Romania | iDevice.ro()