Actiunile companiei Apple inainte si dupa WWDC 2012

  Saptamana aceasta a avut loc WWDC 2012, o conferinta anuala in care compania Apple a prezentat iOS 6, OS X Mountain Lion si noi Mac-uri. Desi multa lume a fost entuziasmata inainte de eveniment, se pare ca bursa americana nu a primit chiar atat de bine noutatile prezentate de catre companie si asta s-a reflectat in evolutia pretului actiunilor. Daca va uitati la graficul de mai sus veti observa ca actiunile companiei Apple au inregistrat o scadere semnificativa imediat dupa WWDC 2012, iar la aproape o saptamana dupa eveniment ele nu au revenit la valoarea avuta inaintea inceperii sale.

  Se pare ca analistii americani nu au fost chiar atat de impresionati de tot ceea ce a comunicat compania din Cupertino, insa chiar si asa cred ca valoarea actiunilor va creste in urmatoarele luni pe masura ce tot mai multe zvonuri despre iPhone 5 vor fi publicate.

47 COMENTARII

  1. Cum sa nu scada cand tot ce au facut in ios6 benefic pt user este dnd si facebook integration… Nici nu merita alt numar, era de ajuns sa fie prezentat ca un update minor

  2. @adyjulian : vezi ca vorbesti fara tine. sunt multe alte lucruri care au fost integrate in iOS 6, si nu existau nici macar ca tweak in cydia.

  3. Vor creste la loc o data cu vanzarile. Cand va iesi noul iPhone si va incepe lumea sa cumpere produsul, o sa creasca si actiunile foarte bine. Daca nu se va vinde, ceea ce este putin probabil, lucrurile vor sta altfel.

  4. Sunt de acord ca sunt si alte lucruri, pe hartie, dar cate din ele sunt folositoare si inovative si utile pentru userul din Romania, ca asta ne intereseaza in final? Majoritatea sunt legate de Siri, care multi il tin dezactivat in Romania iar de Maps nu mai vorbesc, se poate numi downgrade ce au facut. Ma astept sa mai adauge ceva odata cu lansarea noului iphone ca altfel la cat de repede evolueaza androidul, o sa ramana in urma.

  5. Adyjulian, cu ce evolueaza android-ul ? Daca se vand telefoane multe cu android nu inseamna ca evolueaza, android-ul nu are avantaje decat la customization si un UI pe care nu toti si-l doresc. Ce a adus samsung poti sa zici ca sunt cateva lucruri bune(majoritatea nu functioneaza cum zic ei pe SGS 3si consuma si baterie) dar astea sunt doar la Samsung si touchwiz nu la tot androidul…
    Mai gandeste imainte sa vorbesti si documenteazate mai bn

  6. @adyjulian, priveste cum ii doare pe cei de la app,e de romania si siri.. Normal ca update-urile sunt in special pentru big guys. N-au ei limbi mai importante, sau vruiai sa vina tim cook p scena, in iie si sa prezinte pe siri (dialogand in romana, fireste)

  7. Sigur ca da… Unii dintre noi sunt mai ageri decat investitorii pentru care miza e banul. Probabil asta e diferenta dintre o parere obiectiva si una subiectiva…

  8. Zaone, cred ca gresesti, lasand pe acest site, sa-si dea cu parerea diversi Android lovers… Cred ca targetul principal al blogului tau sunt FANII Apple, si nu stiu daca intelegi cat de frustrant este pentru noi, sa citim comentariile rautacioase ale celorlalti care nu inteleg si nu folosesc zilnic idevice-urile despre care-si dau cu parerea total gresit! Am instalat de cateva zile iOS 6 pe noul iPad si pot sa zic acum, chiar daca inca mai e de lucru, fiind versiunea beta, ca nu mai vreau sa ma intorc la versiunea anterioara, pentru ca deja m-am obisnuit cu noutatile… Sunt placut impresionat de modificarile majore din iTunes si Apps Stores, FlyOver in Maps 3D si bineinteles Siri plus multe altele…! Abia astept versiunea finala si sper ca pe viitor si noi romanii sa ne bucuram de mai multa atentie din partea Apple! E doar o problema de timp…

  9. Pai IPHONE TALL nu e nimic deosebit ca hardware. Iar ios6 e mai mult un downgrade pentru noi romanii. Fara google maps.

    Pentru Apple vin vremuri complicate.

  10. Fiecare dupa cum il duce capul. Comentariile aiurea ajung in spam. Si asta se va aplica de azi inainte si pentru cele de genul “android e cel mai tare, ma mut la android sau la sgs 3 ca ios-ul nu ma mai mangaie pe cap”.

  11. Lucian cat de tare,sa nu mai lase pe nimeni in afara de adulatori pe acest blog,de ce?Tot tu spui,ca esti frustrat prietene?
    Esti atat de frustrat incat in viata ta nu e loc si de altceva,hai sa va faceti voi tara apple in care sa traiti fericiti si sa va jucati cu merele,e bine asa?Am 8 deviceuri apple in casa dar am o minte deschisa si pot in viata mea sa fac loc si altor deviceuri,oricum iti apreciez sinceritatea si frustrarea,bravo,nici daca ma chinuiam 10 ani nu puteam sa pun punctul pe i mai bine ca tine….

  12. @gigel gigele da tu crezi ca blogu asta e numai ca sa ii preaslvaeasca pe cei de la apple ? e despre apple si ios si idevice dar nu inseamna ca totul trebuie sa fie numai de bine despre ei ci si de rau daca o dau in bara ….
    @Lucian D e un blog , lumea isi da cu parerea … de ce te deranjeaza ? daca nu sunt adevarate comentariile vino cu argumente care sa dovedeasca

  13. Yoyo, nu stiu cum de mai ai loc prin casa de toate acele iDevice-uri de care povestesti… Cred ca te impiedici de ele si vii sa-ti spui oful aici pe blog… Daca nu le folosesti cu placere atunci iti sugerez sa le vinzi si sa-ti cumperi altceva mai pe gustul tau… Din plastic!

  14. @zaone Daca vei pune conditia de mai sus, legata de commenturi multi nu vor mai publica. Asa ca gandeste-te bine. Lasa mana libera sa isi dea fiecare cu parerea. Eu am inceput sa nu mai las commenturi de vreo juma de an ca nu mi se publicau unele comentarii si multi dintre cititori au patit exact la fel. De exemplu pe alte site-uri identice din alte tari ajung si la 500 de comentarii pe stire. Si nu pun conditii.

  15. djcata, fiecare e liber sa-si dea cu parerea insa sa se documenteze inainte, sa testeze… sa vina cu comentarii obiective! ar trebui sa fim un pic mai defensivi in comentarii, ofensiva e o strategie buna prin alte parti, nu aici… Parerea mea!

  16. m-am saturat sa mai citesc commenturi de la putoi de 14 15 ani care le-a cumparat mama primul produs apple si sunt mare fan boy si isi dau viata pentru apple. Am avut iphone din 2007, cand multi dintre cei care lasa comentarii se jucau pe alcatel tetris si rama, si sunt un fan boy dar nu asa de determinat precum altii. Eu sunt mai realist. Imi place ios 6 dar impactul nu asa de mare precum a fost cu ios 5. Si legat de plasticarii cum le numesc unii. Sunt si ele telefoane chiar daca nu se ridica la nivelul iphone-ului.

  17. Si pentru zaone. Lasa libere comentariile ca multi dintre cititori au incetat sa mai lase comentarii tocmai din motivul ca nu se publicau. Sunt siteuri de profil din alte tari unde se aduna si cate 500 comentarii la articol si nu le mai baga in spam nimeni.

  18. Momentan mai am ipad. La iphone am renuntat de la ip4 in defavoarea unui nokia cu doua cartele care ma tine 10 zile incarcat. Dar nu are nimic acel telefon decat functia de telefonie. Doar noul iphone daca ma va da pe spate cu un nou design il voi cumpara

  19. Lucian, fiecare are parerea lui si e normal sa fie subiectiva. Tu esti impresionat de noua interfata app store, itunes, siri si noul Maps. Pentru mine nu sunt utile aceste noutati, noul maps avand foarte putine puncte de interes si stradute laturalnice prin oras, iar 3D si flyover poate sa te uiti prin alte tari , ( deocamdata, pt ca din ce am citit mai sus, Zaone a scris ca e beta), siri nu folosesc, iar interfata app store nu pot sa zic ca ma deranjeaza nici cea actuala. Mie imi place ios si acum, versiunea 5.1.1 si nu l-as schimba pe niciun alt device deocamdata, dar asta nu inseamna ca nu sunt deschis la noutati pe viitor daca o sa stagneze

  20. Luciane tu vorbesti doar sa te afli in treaba, da am 8 deviceuri apple in casa, 2 iphone 3g si un 3gs aruncate prin sertare,1 ipad 1 pe care il foloseste iubita mea,un ipad 2 al meu, si 3 iphone 4,unu al meu,unu al sorei mele si unul ai iubitei mele,pe langa astea am si un sgs2,asta inseamna dupa mintea ta ca sunt un iubitor de android si nu am ce auta pe acest blog?
    In viziunea ta aia nefrustrata cum ar trebuii sa fie acest blog,tu sa afirmi wow cat de tare este ios 6,interfata appstore are alta poza,si sub commentul tau sa inceapa adulatori ca tine….
    Vai nu pot sa cred,ce frumusete,poza noua la interfata,doamne ce inovatie,cu aceasta noua interfata apple a revolutionat piata smartphoneurilor inca odata….ba nu ba nu,mie aceasta interfata mi-a schimbat viata,e geniala,este exact ce imi doaream,doar ca nu stiam,apple sunt magici,mi-am vopsit camera in culoarea interfeteie appstore-ului…ba eu o sa imi botez copii appstore,etc etc…..
    Asa vezi tu un blog in care se discuta despre tehnologii?
    Chiar nu poti sa lasi frustrarea la o parte si sa discutam civilizat?

  21. De cand am pus mana pe primul meu iPod, acum cativa ani cand eram inca la facultate, am inteles ce inseamna cu adevarat calitatea unui produs si designul aproape perfect! Inca nu pot concepe ca sunt altii care pot sa atinga nivelul Apple… Si nu sunt un Fanboy, pur si simplu iubesc perfectiunea si Apple se apropie cel mai mult… Daca peste ceva timp vine Google sau Microsoft sau altcineva cu ceva cu adevarat mai bun decat Apple eu voi folosii fericit! Pana atunci eu le multumesc celor de la Apple pentru ca au indraznit sa creada ca se poate si altfel si mai bine decat am fost obisnuiti!

  22. Am postat in maniera civilizatiei tale,ce faci acum,te contrazici singur,un post mai in spate spui ca esti frustrat si nu poti accepta ca si alte persoane cu alte interese si gusturi ca ale tale sa imparta acest blog,acum vii si spui ca bucuros ai incerca si altceva daca ar exista,esti sigur ca nu exista?Hotarastete odata ,ori asa ori asa…..

  23. Zaone ai fost mai permisiv vis a vis de comentariile lasate si articolul asta duce blogul tau undeva la nivelul (dorit) celui mai mare din Italia , iSpazio. Cum spunea si B06DAN ,pe acolo articolele au cateva zeci de comentarii minim( cele importante sute) in care lumea discuta si dezbate deschis fara a le fi comentariile adaugate la spam

  24. Yoyo, m-ai inteles gresit… Eu te inteleg pe tine ca fiind un agent dublu, joci in ambele tabere, esti nehotarat… pentru ca poti, nu!? Din pacate eu nu pot fii ca tine si sunt convins, ca la ora actuala, nu exista ceva mai bun, per total, decat Apple! Si nu am mintea stearsa, sunt extrem de rational in ceea ce spun… De aceea pentru multi care nu inteleg, acest blog este special, este pur si simplu despre Apple si iDevice-urile noastre, cu bune si cu rele (zaone corecteaza-ma daca gresesc)! Asa ca fiti macar corecti! ….. “To be, or not to be, that is the question” …. “Do or do not… there is no try.”

  25. Am citit aici pe blog f multe pareri despre predusele Apple,unii viseaza SF-uri de telefoane,fel si fel de design-uri,nu sunt multumiti de IOS 6,s-au plictisit de actualul design iPhone4/4s,vor telefoane cu display de ipad,nu-i mai uimeste nimic cand defapt,foarte multi utilizatori de idevice-uri marca Apple nu folosesc nimic in plus la ele fata de ceea ce foloseau(sa sune si sa dea mesaje)si pe alte idevice-uri inainte sa intre in voga Apple! Probabil o sa-mi iau multe injuraturi dar asta e adevarul! Sunt un utilizator de idevice-uri apple si sunt multumit pe deplin de functionalitatea si design-ul lor!Daca ati observat,la nivel mondial,pana si cei mai mari Dj,cameramani din lume folosesc mac-urile pt functionalitatile lor ceea ce in windows inca nu gasiti si nu veti gasi niciodata probabil!Pentru messenger e suficient si windows-ul(pana nu iei un virus :)) ) Incercati sa priviti partile pozitive fratilor,incercati sa fi-ti pozitivi pt ca toti care comentati de apple detineti macar un produs de-al lor si a-ti sarit in sus de bucurie cand l-ati achizitionat,nu ati dormit cateva nopti…si acum v-ati plictisit,ca sa vezi! Vreti ceva NOU!Abia stiti sa-l folositi asa cum e! Foarte multa lume vorbeste de design…pai apple are cel mai tare design existentent la toate produsele lor,iphone 4 ii un telefon mai mult decat superb asa cum e,cu ecranul actual! Nu vedeti ce scrie pe diplay?Nu se aude bine difuzorul ca e prea mic sau ce are? O sa ajungem sa vbim la iPad in loc de tel,o sa-l tinem cu 2 maini la ureche! Daca apple nu ar fi iesit pe piata cu IOS-ul care l-au copiat toti,a-ti fi fost multumiti cu softurile precedente! Inca nu ati realizat ca androidul e un fel de e o copie nereusita si nu stiti sa apreciati ceva ce v-a infrumusetat viata si v-a usurat munca! Stiti numai sa comentati,defapt…nici nu ma mir,doar asa-i romanul! El le stie pe toate si stie numai sa critice(pt cei care se simt)!Apple a cucerit o lume intreaga dar cand a ajuns la romani…s-au gasit defectele!:)) Relaxati-va fratilor si savurati aprodusele asa cum sunt pt ca oricum sunt cele mai tari! Poate sa mai scoata samsung inca 100 de modele de galaxy si tot cu iphone 4 vor concura! Romanul ii obisnuit sa aiba ultimul Model de BMW,ultimul model de…,ultimul model de…si ultimul model de telefon,dar nu oricare!Cu cel mai mare disply si cel mai mare procesor si cel mai tare! Ii doar un telefon fratilor care ii deja mai desptept ca voi,ce altceva mai vreti? Vreti ecran mare = iPad! Vreti procesoare mari=Macbook! Telefonul e ca sa vorbesti si sa intre in buzunar! Va astept la injuraturi!

  26. First of all, blogul asta are un sistem de moderare activ, asta inseamna ca aproximativ 50% dintre comentarii trebuie aprobate de mine, de aia multe nu apar cand le publicati voi si de aceea trebuie sa va invatati sa avet rabdare pana apare un comentariu, mai ales noaptea cand eu dorm, ca nu sunt robot sa fiu activ 24/24. Second, am spus ca voi modera comentariile de genul “android e cel mai tare, ios 6 e de rahat” si altele asemenea care nu reprezinta vreo opinie valida si nu aduc un plus sirului unei discutii. Comentarii de genul asta sunt publicate doar in ideea de a starni cearta sau de a promova Android-ul, avand in vedere ca exista angajati ai unor producatori de terminale Android care intra aici, si pe alte bloguri, pentru a starni cearta si a promova plasticul companiilor.
    Acestea fiind spuse, carry on. PS: sistemul de moderare va ramane pentru ca blogul acesta este citit de romani si daca ati trait destul printre ei intelegeti de ce un camp fara reguli nu poate exista intr-o tara in care oamenii, dupa 20 de ani de libertate, inca nu s-au invatat sa fie civilizati.
    iDevice.ro nu e campul de lupta in care vin toti si promoveaza Android cu expresii de doi bani. Restul comentariilor cu opinii valide si care nu ataca utilizatorii vor fi publicate, asa cum a fost intotdeauna. Daca ma uit la comentariile de mai sus, cateva ar trebui sterse pentru ca voi nu stiti sa va respectati unii pe altii, va jigniti in mod gratuit, dar ma rog, de dragul libertatii de exprimare lasam discutia asa pana in punctul in care incepeti sa va injurati.

  27. Zaone ar comenturi de genul android e de rahat,ios 6 e cel mai tare astea vor ramane in picioare?
    Ai prea mare mania persecutiei,mereu o dai cu textele astea cum ca sunt angajati android si promoveaza produse pe siteul tau,numai pe mine in vreo 2 cazuri pe alte usere pe care mi le-ai banat ma acuzai de tampenii din astea..Iti dai seama cum google a angajat persoane cu scopul precis de a provadui pe blogul tau,wtf?
    Chiar nu ai putea fi tu o persoana impartiala,sa iti vezi de blog,sa lasi lumea sa se exprime liber si sa intervii doar cand este cazulToti care intram aici avem macar un device de la apple,dar asta inseamna ca trebuie sa ne izolam de lume si sa nu mai vedem decat apple,altceva nimic,sa fim frustrati la auzul cuvantului android cum afirma stimabilul “coleg” mai sus…
    Iar faza cu moderatul este doar cu cine vrei tu,uite spee exemplu de ce Kff,oakyz,soulyd,calin-c,sir vladio, si alti de genul nu sunt niciodata pusi in pending,lor ca prin minune toate postingurile le sunt puse la secunda evident,ca doar sunt provaduitori.
    Daca noi ceilalti avem o opinie digerita de a voastra,gata suntem angajati google si suntem pusi intentionat sa ne luam de mere…..nu crezi?

  28. Nu, Google nu a angajat pe nimeni, alte companii au angajati speciali pentru asa ceva. E normal sa iei in ras daca nu stii cum sta treaba, e ok, nici nu ma astept sa ma crezi si nici nu ma intereseaza in fond. Nu, nu pot sa va las sa vorbiti fara restrictii pentru ca voi nu stiti sa vorbiti fara sa va certati/injurati/etc. Imi pare rau, nu eu am facut societatea asta, eu traiesc in ea si ma adaptez regulilor ei. Nu-ti convine? Plangete persoanelor care au un IQ sub-mediu si nu stiu sa se exprime frumos.

  29. Daca ai asa informatii precise de ce nu ne spui si noua,ia si fa un thread in care sa ii demasti,vin-o si spune,userul ghita este angajatul lui xxxxx si e pus special sa faca loby pe aici,ai putea sa ne dai si noua un exemplu de genul,sa vedem si noi sa nu murim prosti si sa nu mai zicem ca ai tu mania persecutiei….
    Dar asa ca fapt divers daca vreun angajat apple sau orange arbintra pe aici si ar face preaslaviri,astia ar fi ok?

  30. Sigur ca da, stai sa ma uit in agenda unde am IP-urile angajatilor si numele agentilor secreti ai CIA, imediat fac mai multe articole ca sa demasc pe toata lumea. Nu, nu este ok cand vreun angajat intra si publica comentarii aiurea doar pentru a promova ceva fara rost. Am explicat constructiile care dispar si aici inchei. Daca te-am moderat de cateva ori deja inseamna ca a avut un rost. Si cu asta inchei discutia, daca mai ai ceva de spus, exista email, nu mai intind aici un offtopic fara rost.

  31. Mare om retard mai esti:))

    Spui una si faci alta. N-am sa iti explic pentru ca am incercat si mintea ta de gaina vede doar mere :))

  32. Uite, din cauza unor oameni precum PDV2 exista sistemd e moderare. Unii nu stiu sa se exprime fara sa injure sau sa atace asa ca e mai bine sa nu se exprime. El este doar unul dintre exemplele care zilnic se plictisesc, ca doar s-a terminat scoala, si cauta sa-si ocupe timpul.

  33. El,dar eu spre exemplu sunt destul de vechi,nu cred ca in vreun post am inceput santeninjur pe tine sau pe alti,pana la o adica toata lumea poate sa o ia pe aratura si sa isi dea in petec,dar daca vezi ca eu nu am injurat sau jignit pe nimeni de ce sunt bagat la moderat?
    Legat de pdv asta cu siguranta este un user mistocar si la fel ca tine cu banuirea angajatilor care scriu pe aici si eu banui ca asta estebun adulator apple si a postat doar la misto.
    Dar daca spui ca nu ai ip-uri si numele angajatilor care provaduiesc pe aici,de unde stii ca sunt si fac asa ceva?
    Nu ma refer sa stii nume si serie de buletin,dar in momentul inncare afirmi lucruri de genul ca sunt angajati special ca sa iti puna tie bete in roate pe blogul tau inseamna ca ai si niste dovezi,si cred ca poti sa spui uite userul xxvxgsvxvs care a postat acum este angajat al xxxxx si pus sa scrie pe aici,nu?
    Sau ai doar simple banuieli si crezi ca sigur e o comspiratie la mijloc…..

  34. @Yoyo: Eu nu presupun nimic in legatura cu angajatii, stiu sigur, de la cine si de unde.. iti dai seama ca nu iti pot spune. Astea sunt chestii care se fac, plus multe multe altele, dar pe care userii obisnuiti nu le stiu. Daca ai sti cate se fac in spatele companiilor … nici eu nu le stiu pe toate si ma tot minunez cand aflu ce mai fac cei cu destui bani la dispozitie. Cat despre PDV, el cu Android, deci ai gresit.

  35. De ce as face-o? Au facut-o altii, nu s-a schimbat nimic. Plus ca eu nu stiu exact care si cum face, iti dai seama numai dupa cum publica comentariile la articole. Cel mai comic a fost unul de la emag care a publicat un comentariu cu niste promotii de la intel intr-un articol care nu avea vreo treaba cu ce comentase el.

  36. @Dj… Nota 10.
    @Yoyo….. Ce ai frate, nu-ti mai da femeia……….. Esti foarte revoltat, relax. Lasa omu’ (@Zaone) in pace sa-si faca treaba, si nu mai te vaita atata. Nu-ti mai place blogul ?……….. Stii ce ai de facut.

  37. Niciodata nu am vazut atata explozie de energie ( ca sa nu ii zicem altfel, in ideea de a nu jigni ) si indarjire pe cineva precum pe Yoyo. Te-ai facut remarcat asa cum ti-ai dorit: ai 8 deviceuri ( ne-ai zis chestia asta de vreo 3 ori ca si cand am avea memoria scurta) deci o situatie financiara buna; cei care te comenteaza sunt niste frustrati, normal, neintelegand complexele tale de baiat mare; exprimarea buna, dar argumentele din ideile tale “destul de fixe” lasa de dorit, asta pt ca esti deschis la pareri noi.
    E destul de simplu si cu forumul, ca la televizor, nu-ti convine schimba, nu-ti mai bate capul cu noi daca vezi ca nu intelegem.
    Imi cer scuze ca am intrat in cercul celor care au comentat offtopic.