Prima Pagina aplicatii Firefox Junior – prima versiune a Firefox pentru iPad(Video)

Firefox Junior – prima versiune a Firefox pentru iPad(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5HPjhZeLYE[/youtube]

  Se zvoneste de ceva vreme ca Mozilla ar dezvolta un nou browser pentru iDevice-uri si iata ca aseara una dintre echipele de ingineri ai companiei a prezentat Firefox Junior, un prototip al unui browser special conceput pentru tableta celor de la Apple. Inginerii Mozilla sustin ca experienta de navigare pe internet folosind Safari pentru iPad este groaznica si aici trebuie sa fiu in parte de acord cu ei. In ideea de a reinventa browserul pentru tablete, cei de la Mozilla prezinta in 20 de minute,  prototipul conceput de catre ei pentru tableta iPad, un prototip care functioneaza in baza webkit-ului Safari, altfel nu poate fi publicat in App Store.

  Cei de la Mozilla au ales sa renunte complet la bara de stare unde putem introduce link-uri, putem face cautari pe internet sau avem afisate bookmark-urile, ei preferand sa ofere utilizatorilor o experienta de navigare pe internet in mod full screen. Veti observa totusi ca pe ecran sunt afisate 2 mari butoane in partile laterale si va spun ca ele au rolul de a ne permite sa deschidem o noua pagina, sa revenim la pagina deschisa anterior, sa vedem istoria accesarilor, etc. La final Mozilla doreste sa implementeze si optiunea de a ne loga cu multiple username-uri in Firefox, fiecare username avand salvate setarile pentru browser, istoria de navigare, etc.

  Practic Mozilla vrea sa centreze experienta pe continutul din pagini, sa ofere utilizatorilor acest continut pe intreg ecranul, insa nu stiu cat de mult succes va avea conceptul lor, avand in vedere ca este bazat pe Safari-ul din iOS. Deocamdata nu se stie cand sau daca va ajunge Firefox Junior in App Store, dar de indata ce apar informatii noi le veti gasi aici.

 • joseph

  De ce nu fac odata un browser cu suport flash?

 • Pentru ca Apple flash-ul nu ruleaza in iOS si e oricum mort. Ai Puffin pentru asa ceva.

 • B06DAN

  Am incercat foarte multe browsere in speranta de a gasi unul ca sa ma satisfaca. Si, surpriza, tot safari a ramas.

 • xs

  pare foarte bine gandit.Au facut un lucru nou, surprinzator. Faza cu butonu de back in care ai tastatura mare sa poti sa scrii adresa e foarte interesanta. bravo. Mai ai si cele mai accesate site-uri sau ce sunt pictogramele acelea, foarte foarte frumos. Bravo Firefox.

 • andrei

  bai zzaone eu ce sa inteleg din pozele alea? ce-i cu calitatea aia? nu se vede absolut nimic

 • Uita-te la film daca nu intelegi nimic, eventual fa tu alte poze mai bune.