Prima Pagina Apple Apple le recomanda dezvoltatorilor sa dubleze rezolutia iconitelor pentru aplicatiile dedicate platformei...

Apple le recomanda dezvoltatorilor sa dubleze rezolutia iconitelor pentru aplicatiile dedicate platformei iOS

  Recent compania Apple le-a cerut dezvoltatorilor de aplicatii pentru iDevice-uri ca din luna iulie sa trimita pentru aplicatii iconite care au rezolutia minima de 1024 x 1024 pixeli. In momentul de fata rezolutia recomandata ar fi de 512 x 512 pixeli, insa incepand de luna viitoare ea va fi dubla si schimbareaa ar putea avea doua motive principale. Primul are legatura cu Retina Display-ul tabletei iPad 3 care are o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli, deci de 4 ori mai mare decat rezolutia recomandata pentru iconite, iar cel de-al doilea motiv ar putea avea legatura cu o posibila crestere a rezolutiei ecranului terminalului iPhone 5.

Starting in July, newly submitted iOS apps require high-resolution icons and cover art. Large icons and Newsstand cover art must have a minimum resolution of 1024 x 1024 pixels. To change your app icons or cover art, go to the Manage Your Applications module on iTunes Connect. For more information, see the Custom Icon and Image Creation Guidelines in the iOS Developer Library.

  Se zvoneste ca 1136 x 640 ar urma sa fie rezolutia viitorului iPhone, ea este mai mult decat dubla fata de cea recomandata pentru iconite, deci nota informativa trimisa de Apple pare sa aiba logica. Acum desigur ca nimeni nu stie care este in final scopul celor din Cupertino, insa este clar ca din luna iulie noile aplicatii vor avea iconite cu rezolutie mult mai buna.

 • Marius-George T.

  Ar fi bine sa ii oblige.

 • NaspaNick

  De ce sa ii oblige ? Daca nu iti place nu folosesti .

 • Vally

  Cum dracu ma iconita de 1024??? Aia e icoana!

 • Tu o vei vedea ca si iconita in Springboard.

 • Bogdan

  Cum ar fi o iconiță cu rezoluție de 1024*1024 pe un iPhone cu rezoluție de 1136*640? Nu înțeleg cum e cu rezoluția la iconițe. De ce trebuie să fie așa mare?

 • Lucian

  1024×1024 e pentru iTunes/Macbook Pro 🙂

 • Cristi

  Nu e vorba de rezolutia minima, ci maxima, icoanele sunt realizate la mai multe rezolutii pentru scopuri diferite, 512×512 se foloseste in itunes pe pagina pentru detaliu aplicatie.
  Iar 1024 se va folosi pentru macbookurile cu ecran retina tot in pagina de detaliu pe itunes. 😉

 • Florin

  1136×640 <1024×1024
  Daca gresesc cineva sa-mi explice!

 • E o rezolutie care acopera mai multe chestii. Iconitele sunt scalate pe toate iDevice-urile, nu le vedeti la rezolutia lor adevarata pe toate.

 • Bun, pentru linistea tuturor am adaugat si textul email-ului trimis de Apple.