LG renunta la fabricarea de tablete, produce Retina Display-ul noului MacBook Pro

  LG, celebrul producator de electronice, a decis recent sa renunte la a mai fabrica tablete, insa fara a da vreun motiv pentru luarea acestei decizii. LG a lansat de-a lungul timpului cateva tablete care au avut parte de un succes moderat pe piata si probabil acesta este motivul din cauza caruia compania a decis sa isi indrepte atentia catre smartphone-uri in perioada imediat urmatoare. LG se plaseaza pe locul 4 in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile si se pare ca business-ul acesta este mult mai important in momentul de fata, asa ca Apple are un competitor mai putin pe piata tabletelor.

“We’ve decided to put all new tablet development on the back burner for the time being in order to focus on smartphones,” Ken Hong, a spokesman for Seoul-based LG, said in an e-mailed response to queries.

  Desi renunta la tablete, cei de la LG au deja contracte incheiate cu Apple pentru producerea Retina Display-urilor tabletei iPad, dar si a MacBook Pro-ului care abia a fost lansat. Desfacand noul Mac, cei de la iFixIt au descoperit ca in interiorul sau se ascunde un display fabricat de catre LG Phillips, deci o divizie LG inca o duce destul de bine.

Markings on the inverter board read LP154WT1 (SJ) (A1) GD. This appears to be an LCD made by LG Philips!