CEO-ul France Telecom crede ca iPhone 5 nu a fi compatibil cu retelele 4G din Europa(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aZcB5yStK6M[/youtube]

  Stephane Richard, CEO-ul France Telecom care detine si Orange Romania, a declarat intr-un interviu recent ca iPhone 5 nu va fi compatibil cu retelele 4G LTE care vor fi lansate in Europa anul acesta si anul viitor. El spune ca viitorul iPhone va fi compatibil cu retelele 4G LTE din America de Nord si in articolul acesta v-am explicat exact acelasi lucru. Practic in Europa nu exista prea multe retele 4G LTE pe care iPhone-ul ar putea functiona, deci in momentul de fata implementarea compatibilitatii ar fi oricum inutila din moment ce in unele tari nu se stie exact pe ce benzi vor functiona retelele sau cand vor fi lansate ele.

  In Romania vom putea utiliza iPhone 5, cel mai probabil pe reteaua DC-HDSPA de 43 Mbps a Orange Romania si pe retelele HSPA+ de pana la 21 Mbps ale Orange, Vodafone si Cosmote, iar in cazul Digi veti putea utiliza terminalul pe reteaua 3G de pana la 14.4 Mbps. V-am spus de cateva ori si repet acum, nu va asteptati ca iPhone 5 sa functioneze pe retele 4G din Europa si nu fiti dezamagiti cand veti auzi ca el va fi compatibil doar cu cele din SUA, oricum nu ati fi avut ce face cu el aici.

12 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce sunteti asa de pesimisti cu privire la aparitia retelelor 4G in Romania, daca va ganditi bine acum 3,4 acoperirea 3G erea jalnica spre deloc iar acum aveti semnal 3g si prin comune. Si sa nu uitam ca Romania are unul din cele mai bune servicii de internet din lume

  2. Apple ii impinge pe operatori de la spate sa implementeze retele 4G…deci avem de castigat. Chiar daca deocamdata nu vom avea asa ceva si 4G-ul din iPhone5 va fi degeaba pt noi, viitorul suna bine.
    Sper totusi sa se perfectioneze reteaua 3G intre timp… mai e de investit pt a avea semnal in case.

  3. In Elvetia deja exista 4G/LTE oferit de Swisscom. Momentan exista acoperire doar in 6-7 orase (oricum Elvetia nu e mare) dar incepand cu decembrie 2012 o sa fie cam 60-70% acoperire. Chiar am reusit sa si testez intr-un Swisscom Shop din Zurich si se misca senzational… pana la 100mb/s download.
    Daca Iphone 5 nu o sa suporte 4G/LTE European atunci o sa fie un mare rahat…

  4. Acoperirea 3G in Romania nu este totala si va pot spune cu siguranta ca si in Bucuresti avem probleme cu reteaua 3G in anumite zone, deci pana la 4G cineva a spus bine probabil cand va fi landat IPhone 10, eu am testat personal reteau 3G a celor de la Orange si va pot spune cu siguranta ca nu au semnal 3g in toate zonele, dar daca sunati la ei va vor dpune ca acpoperirea 3g in Bucuresti este 100%, desi realitatea este alta :))) dar na totusi trebuie sa acceptam ca traim in Romania si ca acem cat de cat acces la aceste servicii pe niste bani foarte putini, dar daa preturile le-ar mari ca in alte tari, atunci probabil lucrurile vor sta altfel.

  5. Acelasi lucru e valabil pentru toti operatorii. De bine, de rau, eu nu am prins zona publica in Bucuresti fara semnal 3G la Orange. In cladiri se mai intampla, dar in rest nu.

  6. Lasa Android-urile ca nu despre ele discutam. Eu unul ma astept ca Apple sa isi respecte statutul de lider si sa bage totusi 4G compatibil si eu Europa. Piata europeana e totusi una foarte mare si poate au invatat de la Ipad 3 (a se vedea amenzile platite si reclama falsa legat de 4G).

    Pana la sfarsitul anului destul de multe tari europene o sa aiba acoperire 4G maricica (cel putin orasele importante).

  7. Si pana la urma pentru ce avem nevoie asa mare de viteza? Pentru mine e suficient ce am acum pentru voip mail etc… Doar nu o sa descarc filme etc..

  8. @Sparxxx: Ce sa bage daca in Europa abia se chinuie sa lanseze retelele 4G, nu le au definitivate, etc? De ce sa scoata 4G pentru retele care nu pot fi utilizate inca? Doar nu e Samsung, a avut deja probleme cu marketing-ul iPad, nu cred ca o vor face iar. Tarile IMPORTANTE din Europa nu au 4G la nivel national. Cand vor avea, vom avea si noi iPhone cu 4G. In Romania e si mai inutil pentru ca oricum nu exista retele 4G. Chiar si asa, daca va putea merge pe retele de pana la 43 Mbps, care va fi problema?