iPhone 5 ar urma sa functioneze atat pe retele 3G cat si pe retele 4G LTE

  iPhone 5 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an si deja se fac presupuneri cu privire la functiile pe care dispozitivul ar urma sa le aiba. Un analist american sustine ca viitorul terminal al companiei Apple ar urma sa functioneze atat pe retele 3G cat si pe viitoarele retele 4G LTE. Practic Apple ar urma sa implementeze in iPhone tehnologia folosita deja in tableta iPad 3 care este compatibila cu retelele 3G pe care pot fi atinse videze de pana la 43 Mbps si cu retelele 4G LTE pe care pot fi atinse videze de pana la 72 Mbps insa marea problema este ca tableta iPad 3 nu functioneaza decat pe retelele 4G LTE din America de Nord.

Picking up intel from suppliers, Wu sees a new form factor, a slightly larger screen, and 4G LTE support built into Apple’s next flagship phone. These features should help the upcoming iPhone outscore the iPhone 4 and 4S at picking up new customers and enticing existing ones to upgrade.

  Personal cred ca exista sanse de 80% ca aceasta compatibilitate cu retelele 4G LTE sa fie implementata in viitorul terminal iPhone, problema este ca dispozitivul nu va functiona cu retelele 4G din Europa sau din alte tari de pe glob. Chiar si asa, in Romania il vom putea utiliza, de exemplu, pe reteaua Orange 3G DC-HSDPA care ne permite sa navigam pe internet la viteze de pana la 43 Mbps. In lipsa 4G-ului avem la dispozitie alte retele foarte rapide, acum ramane de vazut daca Apple ne va permite sa navigam pe internet la viteze atat de mari.