In iOS 6 Apple il deconecteaza pe Siri de la masina ta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J_xgjxcGGcE[/youtube]

  V-am spus deja ca in iOS 6 Apple intentioneaza sa extinda functionalitatea asistentului Siri cu unele masini, discutand deja cu anumiti producatori de automobile pentru a conecta asistentul la un buton special care va fi disponibil in volane. Apple denumeste aceasta functionalitate Eyes Free pentru ca ea permite soferilor sa actioneze Siri prin lunga apasare a acelui buton, eliminand astfel necesitatea de a atinge iPhone-ul in timpul mersului. Daca aveti o masina cu computer de bord si conectivitate Bluetooth, atunci stiti deja ca Siri se poate conecta la masina voastra si poate vorbi chiar prin sistemul audio, insa nu poate fi invocat folosind un buton din volan.

  Ei bine in iOS 6 functionalitatea aceasta dispare deoarece Siri nu mai interactioneaza cu sistemul audio al masinii voastre. Ieri am testat Siri din iOS 6 pe un BMW, seria 5 daca nu ma insel, si am constatat ca asistentul nu mai vorbeste prin sistemul audio al masinii. Siri de pe iPhone 4S se conecta la sistemul audio, oferea raspunsuri prin el, insa Siri din iOS 6 nu facea acest lucru desi oferea optiunea de conectare direct la computerul de bord al masinii. Exista posibilitatea ca iOS 6 sa aiba un bug care il impiedica pe Siri sa se conecteze la sistemul audio al masinii si sa ofere raspunsuri prin el, insa cred ca Apple pur si simplu a blocat functia. Ambele terminale iPhone 4S afisau aceleasi optiuni privind conectarea la masina, dar numai Siri din iOS 5.1.1 se conecta la sistemul audio, Siri din iOS 6 refuzand sa faca acest lucru.

  In aceasta idee va intreb daca ati incercat sa utilizati Siri-ul din iOS 6 cu computerul de bord al unei masini si daca asistentul se conecteaza la sistemul audio al masinii.