Prima Pagina 3G Iata cum poti reactiva conexiunea 3G pe iPhone cu iOS 6 instalat

Iata cum poti reactiva conexiunea 3G pe iPhone cu iOS 6 instalat

  In ultimele zile am vazut ca foarte multi posesori de terminale iPhone 4S se plang de faptul ca dispozitivele lor nu functioneaza pe retele 3G dupa un update facut la noul iOS 6. Problema pare a avea legatura cu un backup instalat dupa restore-ul la iOS 6, dar si cu noul set de functii implementat de Apple. Practic in iOS 6 nu mai avem toggle-ul care ne permite sa dezactivam conectivitatea 3G pe terminalele noastre, iar daca ati facut update de la iOS 5 si ati repus un backup in care aveati conectivitatea 3G dezactivata, exista sansa ca iPhone 4S-ul vostru sa nu se conecteze la retelele 3G.

  Pentru a rezolva aceasta problema exista cateva solutii simple, dar si una mai complicata. Pentru inceput puteti face un Reset Network Settings din Settings>General>Reset. Daca aceasta metoda nu functioneaza, atunci din acelasi meniu puteti sterge toate setarile folosind optiunea Erase All Content and Settings, insa folosind aceasta optiune veti sterge tot continutul din dispozitivele voastre. Daca nici asa nu se rezolva problema, atunci puteti incerca sa faceti un restore la iOS 6 si sa nu repuneti backup-ul avut anterior pe dispozitivul vostru iar 3G-ul ar trebui sa fie activ.

  La final ramane solutia “disperata” pentru cei carora nu le-au fost de folos indicatiile de mai sus, sau pentru cei care au nevoie de backup :

 1. Faceti restore la iOS 5.1.1 direct din iTunes sau folosind acest tutorial.
 2. Daca repuneti un backup atunci activati din Settings>General Network conectivitatea 3G si salvati backup-ul in iTunes.
 3. Faceti restore la iOS 6, daca doriti repuneti backup-ul, si terminalul ar trebui sa functioneze pe retele 3G.

  Una dintre metodele de mai sus ar trebui sa va readuca functionalitatea 3G pe iPhone 4S in iOS 6. Acelasi lucru poate fi aplicat pentru orice iDevice.

 • florouran95

  Tocmai ce am facut update la ios 5.1.1 pt aceast problema

 • DB

  La mine merge 3G fără pb

 • Si la mine.

 • denis

  mie de ceva timp nu imi mai merge 3g-ul si nici edge, am fost plecat din tara si am avut data roaming activat, iar cand m-am intors am dezactivat si 3g-ul nu mai functioneaza, este activat dar nu mai apare iconita sus si nici internetul nu mai merge doar prin wi-fi. Ce este de facut? Multumesc

 • Narcis

  asta e o optiune pentru a activa si dezactiva 3G? sau pt cei carora nu le intra pe 3G si le sta pe edge atunci cand pornesc datele celulare?

 • Doar activezi 3G.
  @denis: Reset network settings.

 • denis

  am dat si degeaba.. l-am readus la setarile de fabrica la fel.. nu stiu ce sa ii mai fac, o sa cumpar o cartela noua sa vad daca si pe ea face la fel. alte metode ?

  si.. multumesc pentru raspunsuri 🙂

 • Ce am explicat mai sus ar trebui sa rezolve problema intr-un mod sau altul.

 • @zaone – de wifi nu se aude nimic ? 🙂

 • Pai poti folosi cam aceeasi procedura si pentru Wi-Fi. Exceptie face dezactivarea 3G-ului. In esenta totul are legatura cu backup-urile.

 • am incercat sa instalez fara backup si nu a mers.. oricum e beta, te poti astepta la multe 🙂

 • Batanas Sorin

  Rog ajutor nu ma pot conecta la 3g – cu iphone 5 Decat la edge am versiunea 6.0.2
  Rog mult de tot ajutor ca de o sapt nu ii pot da de cat nici ce i de la cosmote nu au putut :((
  daca ma poate contacta cineva pls pls id meu este hidosu_goe
  Dau o bere 😀 Multumesc

 • Paul

  Eu am aceeasi problema cu 3g la un iphone 5. Cand activez serviciul 3g din setari imi taie tot semnalul( lipsa semnal) si nu isi mai revine. De mentionat ca am ios 602 pe el. Si nici fara 3g semnalul nu este excelent! Oare sa fie o problema a celor de la Vodafone sau a telefonului? Va multumesc!

 • LrK

  salutare.. am si eu o intrebare .. am aceasi problema dar pe iphone 4 … nu pe 4s.. pot face ce scrie mai sus ? afecteaza cu ceva ? Stima !

 • elene

  eu am iphone s cu ios 704 sin din enin nu mai erge 3g
  ce pot face?

 • alex

  ms mult zaone.chiar m-a ajutat post-ul tau.am rezolvat problema.