Iata cum poti reactiva conexiunea 3G pe iPhone cu iOS 6 instalat

  In ultimele zile am vazut ca foarte multi posesori de terminale iPhone 4S se plang de faptul ca dispozitivele lor nu functioneaza pe retele 3G dupa un update facut la noul iOS 6. Problema pare a avea legatura cu un backup instalat dupa restore-ul la iOS 6, dar si cu noul set de functii implementat de Apple. Practic in iOS 6 nu mai avem toggle-ul care ne permite sa dezactivam conectivitatea 3G pe terminalele noastre, iar daca ati facut update de la iOS 5 si ati repus un backup in care aveati conectivitatea 3G dezactivata, exista sansa ca iPhone 4S-ul vostru sa nu se conecteze la retelele 3G.

  Pentru a rezolva aceasta problema exista cateva solutii simple, dar si una mai complicata. Pentru inceput puteti face un Reset Network Settings din Settings>General>Reset. Daca aceasta metoda nu functioneaza, atunci din acelasi meniu puteti sterge toate setarile folosind optiunea Erase All Content and Settings, insa folosind aceasta optiune veti sterge tot continutul din dispozitivele voastre. Daca nici asa nu se rezolva problema, atunci puteti incerca sa faceti un restore la iOS 6 si sa nu repuneti backup-ul avut anterior pe dispozitivul vostru iar 3G-ul ar trebui sa fie activ.

  La final ramane solutia „disperata” pentru cei carora nu le-au fost de folos indicatiile de mai sus, sau pentru cei care au nevoie de backup :

  1. Faceti restore la iOS 5.1.1 direct din iTunes sau folosind acest tutorial.
  2. Daca repuneti un backup atunci activati din Settings>General Network conectivitatea 3G si salvati backup-ul in iTunes.
  3. Faceti restore la iOS 6, daca doriti repuneti backup-ul, si terminalul ar trebui sa functioneze pe retele 3G.

  Una dintre metodele de mai sus ar trebui sa va readuca functionalitatea 3G pe iPhone 4S in iOS 6. Acelasi lucru poate fi aplicat pentru orice iDevice.