Prototipurile iPhone 5 au chip-uri NFC

  A trecut ceva vreme de cand am avut parte de noutati importante in legatura cu iPhone 5 si iata ca astazi aflam ca prototipurile noului dispozitiv care sunt testate acum de catre Apple au integrat chip NFC. Cei de la 9to5mac au reusit sa obtina un log cu informatii despre hardware-ul terminalului iPhone 5 si in baza detaliilor de acolo au ajuns la concluzia ca dispozitivul ar avea integrat un chip NFC. Pana acum Apple a refuzat sa includa aceasta tehnologie in terminalele sale, insa lansarea aplicatiei Passbook din iOS 6 pune intr-o alta lumina viitorul NFC-ului in terminale iPhone.

  Folosind aplicatia Passbook utilizatorii pot face plati la diverse magazine/furnizori de servicii din SUA, totul fara a scoate vreun ban din buzunar. Aplicatia este capabila sa stocheze bilete de avion/tren/autobuz, coduri promotionale, cupoane de reducere plus multe, multe altele si ea deocamdata functioneaza fara NFC. Implementarea acestei tehnologii in iPhone 5 ar extinde extrem de mult functionalitatea Passbook care nu ar mai depinde de scanarea unor coduri QR pentru a face plati ci ar permite utilizatorilor sa apropie terminalul de un punct NFC si atat.

  Desigur ca existante chip-urilor NFC in iPhone este deocamdata doar un zvon, insa vorbim de un zvon foarte credibil.

16 COMENTARII

  1. Eu am folosit deja QR code pe iPhone la aeroport drept bilet de imbarcare , iti treci ecranul iPhonului prin fata unui scaner ,, nu mai e nevoie sa faci check-in la ghiseu sau pe internet .

    Un chip NFC si aparitia aparatelor NFC in aeroporturi , mijloace de transport in comun , magazine , nu ar face decat simplificarea vietii si tristetea vanzatorilor , nu mai primesc bacșis prea des ….

  2. Integrarea acestor chipuri inseamna ca vom putea sa trimitem si sa primim fisiere prin bluetooth?? Sau o mica posibilitate in acest sens…

  3. Va face viata mai simpla dar mai scumpa, banii vor circula intre conturi, intre banci, comisioanele pentru operatiile respective nu le va plati comerciantul si nici bancile, ciubucul vanzatorului va fi caca-maca pe langa costurile comoditatii.

  4. Radule tata, cat de des ai folosi ma transferul bluetooth? Gata, faza e foarte veche de pe vremea transferului prin IR. Cand va aud cu transferul bluetooth innebunesc. Aveti imessage, mail, ce mai vrei ?

  5. Cipuri NFC pentru cine?In primul rind pentru americani si canadieni! In restul tarilor ai sa il folosesti ici-colo.In Anglia nu am vazut decit f rar “pass pay “tehnologie aparuta deja de citiva ani.Daca va puteti imagina nu au nici internet 4g .

  6. Corect, intra timid si pe piata din Romania metoda asta de plata. E “inca” la inceput, desi multe smartphone-uri au NFC. Daca Apple incepe sa o utilizeze, o sa vezi cat de populara va deveni in foarte scurt timp.

  7. Exact asta spun si eu.
    Pana sa fie moda cu Iphoane nici nu visam la aplicatii dezvoltate de romani pentru romani.
    Odata cu explozia Apple au rasarit ca ciupercile ceea ce e un lucru bun.Si eu banuiesc ca daca viitoarele idevice-uri or sa aiba NFC o sa fie o mica revolutie si aici.

    E ca in cazul video-call-ului. Exista si la noi inainte de facetime dar aproape nimeni nu folosea, cum am avut facetime videocall-ul a devenit tot mai popular.

  8. Chiar si asa, vor aparea telefoane cu tehnologie NFC, oricat de ieftine ar fi, autoritatile tot vor trebui sa foloseasca o a doua metoda, oamenii nu sunt obligati sa isi cumpere telefon.

  9. Eu platesc totul cu cardul de la o banala punga de chipsuri de 70 de centi , nu exista nici un comision . Este vanzatorul care suporta comisioanele .

    Nu stiu daca legea care prevede asta e europeana sau locala , stiu sigur ca nu exista asa ceva . Exista o singura taxa de administrare a contului bancar (intre 7 si 15 euro pe luna , depinde de cont sau banca)

    In Romania si daca iti consultai soldul contului de pe un bancomat , trebuia sa platesti o anume suma (nu stiu daca si acum e la fel) . Jenant sa jecmanesti clientul caruia de fapt ii folosesti banii .