Prima Pagina aplicatii Aplicatiile dual-screen ar putea extinde functionalitatea unui televizor produs de Apple(Video)

Aplicatiile dual-screen ar putea extinde functionalitatea unui televizor produs de Apple(Video)

[youtube]http://youtu.be/A1RjXsLZ2Ik[/youtube]

  Desi la WWDC 2012 Apple nu a prezentat televizorul la care aparent lucreaza de cateva luni de zile, analistii americani sunt increzatori in faptul ca pana la sfarsitul anului vom avea acest produs disponibil pe piata. Chiar daca deocamdata nu stim sigur cum va functiona televizorul, cei de la App Cloud ne fac o scurta demonstratie a modului in care functionalitatea acestui ar putea fi potentata de catre aplicatiile pentru iDevice-uri si AirPlay. Practic in clipul de mai sus aveti prezentat modul in care o aplicatie pentru iPad ar permite utilizatorilor sa faca streaming video catre un televizor, pentru continut multimedia, insa in acelasi timp sa utilizeze pe iPad aplicatia din care se trimite continutul.

Developers could already build dual-screen apps for streaming through Apple TV, but not many take advantage of the tech. Brightcove’s App Cloud allows quick development of both iOS and Android apps with a nominal programming due to its WYSIWYG-like editor. It also offers rich templates for apps, with the ability to customize native code, and a Workshop debugging tool for devs to make easy changes before submitting an app to a marketplace.

  Functionalitatea din clipul video de mai sus este oferita dezvoltatorilor de catre platforma App Cloud care are un SDK ce permite dezvoltarea de aplicatii dual-screen pentru iOS. Deocamdata doar prin intermediul Apple TV-ului poate fi facut AirPlay streaming-ul catre un televizor, insa in viitor acelasi lucru ar putea fi facut cu un televizor conceput de Apple care sigur ar oferi functia AirPlay. Cred ca o asemenea functionalitate va convinge foarte multi posesori de iDevice-uri sa cumpere aplicatii de acest gen, insa nu stiu daca ea reprezinta o motivatie indeajuns de mare pentru a cumpara un televizor produs de Apple.

 • Anonymous

  Da, asta nu e un motiv sa cumperi un tv Apple daca pretul e in aceeasi gama cu a celorlalte produse ale companiei.
  Televizoarele altor producatori suporta de ceva vreme streamingul de pe telefoane, tablete sau computere. Cred ca singura sansa pt Apple sa se impuna in segmentul asta, este sa faca tv-ul sa functioneze mai rapid cu serviciile online, proprii sau ale altora – dar asta depinde si de cum sunt rutate aplicatiile si cat de potente sunt serverele Apple.
  Si bineinteles – un profit “mai rezonabil” inclus in pretul final.

 • al calin

  dual view sa vezi aceleasi imagini pe tv si pe tableta sau smartphone a aparut de putina vreme si tinde sa o aiba toti producatori
  streaming de file-uri de pe tablete pe tv e de ceva vreme
  apple poate da lovitura la appsuri dedicate in itunes direct pe tv la un pret rezonabil
  streaming si inchirieri de filme,in unele tari este asa ceva ,concurenta nu face rau la nimeni
  au un minus pt ca ipadul si iphonul nu este compatibil cu producatori de tv
  @1 de cum ruleaza appsurile depinde si de abonamentul pe care il ai la net

 • Anonymous

  Nu e mare filozofie – televizorul trebuie sa aiba acces la internet, un sistem de operare cat mai fluid si acces la surse de content online cu o viteza cat mai mare.
  De exemplu, ultimele modele de Samsung, ruleaza Linux pe procesoare dual core la 1Ghz. Ce merge mai greu, sunt aplicatiile care trebuiesc sa acceseze serverele Samsung, probabil din Coreea si e de inteles.
  Apple se va gasi in aceeasi situatie cu aplicatiile online.
  Pt vizionat de filme online nu e nevoie de serverele proprietare.
  Bun, astea sunt chestiile care tin de smart tv.
  Dar in primul rand e nevoie de un panel de buna calitate, de hardware care sa-l sustina, de conectica, de surse de content si de un player integrat care sa cunoasca cat mai multe formate.
  La capitolul player, Samsung e mult avansata fata de concurenta – si nu prea cred ca Apple va oferi unul similar, avand in vedere politica restrictiva pe care o aplica.

 • Anonymous

  Eu abia astept un tv de la Apple si sunt convins ca va avea succes ;am un smart tv Samsung ,dar sunt dezamagit de aplicatiile putine si neinteresante,dar mai ales de streaming,in conditiile in care pe aceeasi retea wi-fi cu iphone-ul puteam vedea fara intreruperi acelasi film,chiar si cele rulate prin skyfire

 • Adrian

  Sunt convins ca va avea succes,si spun asta deoarece am un smart tv Samsung de care nu sunt prea incantat datorita aplicatiilor cam putine si neinteresante ,dar mai ales datorita streaming-ului care lasa mult de dorit ,in conditiile in care pe aceeasi retea wi-fi pot vedea filmele fara probleme cu iphone-ul ,inclusiv cele rulate cu skyfire

 • Adrian

  Scuze am trimis de 2 ori

 • Victor

  4. Vezi tvmobili pentru a face stream de pe laptop 🙂

 • PegasosII

  Momentan AirPlay știe doar Appletv restul de Smarttv lucrează cu DNLA care e primitiv si merge greu