Aplicatiile dual-screen ar putea extinde functionalitatea unui televizor produs de Apple(Video)

[youtube]http://youtu.be/A1RjXsLZ2Ik[/youtube]

  Desi la WWDC 2012 Apple nu a prezentat televizorul la care aparent lucreaza de cateva luni de zile, analistii americani sunt increzatori in faptul ca pana la sfarsitul anului vom avea acest produs disponibil pe piata. Chiar daca deocamdata nu stim sigur cum va functiona televizorul, cei de la App Cloud ne fac o scurta demonstratie a modului in care functionalitatea acestui ar putea fi potentata de catre aplicatiile pentru iDevice-uri si AirPlay. Practic in clipul de mai sus aveti prezentat modul in care o aplicatie pentru iPad ar permite utilizatorilor sa faca streaming video catre un televizor, pentru continut multimedia, insa in acelasi timp sa utilizeze pe iPad aplicatia din care se trimite continutul.

Developers could already build dual-screen apps for streaming through Apple TV, but not many take advantage of the tech. Brightcove’s App Cloud allows quick development of both iOS and Android apps with a nominal programming due to its WYSIWYG-like editor. It also offers rich templates for apps, with the ability to customize native code, and a Workshop debugging tool for devs to make easy changes before submitting an app to a marketplace.

  Functionalitatea din clipul video de mai sus este oferita dezvoltatorilor de catre platforma App Cloud care are un SDK ce permite dezvoltarea de aplicatii dual-screen pentru iOS. Deocamdata doar prin intermediul Apple TV-ului poate fi facut AirPlay streaming-ul catre un televizor, insa in viitor acelasi lucru ar putea fi facut cu un televizor conceput de Apple care sigur ar oferi functia AirPlay. Cred ca o asemenea functionalitate va convinge foarte multi posesori de iDevice-uri sa cumpere aplicatii de acest gen, insa nu stiu daca ea reprezinta o motivatie indeajuns de mare pentru a cumpara un televizor produs de Apple.