Un district scolar din SUA achizitioneaza 26.000 tablete iPad pentru elevi

  Mediul educational din SUA “imbratiseaza” tehnologiile noi, astfel ca un district scolar din San Diego a decis sa achizitioneze nu mai putin de 26.000 de tablete iPad pe care le va trimite in 340 de sali de clasa incepand de anul viitor. Intreaga investitie se ridica la suma de 15 milioane de dolari, dar suma este mai mica decat cea care ar fi platita in mod normal de o companie, deoarece prin programul educational al companiei Apple scolile beneficiaza de o reducere de 30$ la achizitionarea fiecarei tabletei iPad.

Nearly 26,000 Apple iPads will go to San Diego Unified School District classrooms this fall in what is being considered one of the largest iPad deployments for K-12 schools in the country. Educational applications are already available for tablets like the iPad, but iBooks turn reading, writing and arithmetic into an interactive experience. The iBooks allow students to highlight, turn notes into study cards and receive teacher update.

  Sa nu va ganditi totusi ca districtul scolar din San Diego va achizitiona cea mai recenta versiune a tabletei iPad, deoarece iPad 2 a fost aleasa pentru aceasta investitie si pretul redus al tabletei a avut un rol important aici. Folosind aceste tablete scolile vor economis destul de multi bani in urmatorii ani deoarece ele nu vor mai fi nevoite sa achizitioneze carti pentru elevi, acestia urmand a folosi tablete si aplicatiile fara probleme in timpul orelor.