Prima Pagina Apple MacBook Pro Retina Display si cele mai fierbinti zone

MacBook Pro Retina Display si cele mai fierbinti zone

  Orice laptop, indiferent de cine este facut, se incalzeste detul de mult in timpul utilizarii, insa astazi nu voi vorbi despre toate modelele de laptop-uri, ci doar despre MacBook Pro Retina Display-ul celor de la Apple. Un blog japonez a filmat un Macbook folosind o camera termala pentru a descoperi cat de mult se incalzeste noul produs al celor de la Apple, iar in imaginile acestui articol avet totul prezentat. Practic in zona central superioara a tastaturii si in zona in care capacul ecranului se imbina cu carcasa veti regasi cele mai mari temperaturi.

  In timpul testelor facute pe noul Mac, temperatura maxima atinsa a fost de 48 de grade Celsius si asta in timpul rularii unui clip video Quicktime timp de 15 minute, deci vorbim despre o temperatura destul de normala pentru un laptop. Sistemul de racire atat de laudat de catre Apple isi face bine treaba, ventilatoarele nu au depasit nivelul de zgomot de 46 de decibeli la respectiva temperatura si fata de alte sisteme de racire disponibile in laptop-urile concurentei nu ar trebui sa fie diferente chiar atat de mari, sesizabile fara aparatura speciala.

 • Cretu

  50 de grade temperatura normala? nu stiu cat se incalzesc alte laptopuri, insa mi se pare f mult.

 • Cam asa sunt majoritatea, too hot to bear.

 • Anonymous

  Daca la exterior sunt 48 de grade, inseamna ca procesorul si placa video se duc pe la 70-80 de grade in sarcina. Nu e deloc o temperatura normala.
  De altfel laptopurile Apple au avut intotdeauna probleme cu temperatura. Pana la urma trebuie un compromis intre nivelul de zgomot si temperatura laptopului.
  Si designul ala Unibody nu ajuta la racire,iar ventilatoarele sunt mult prea mici pt o racire eficienta.

 • ss33

  @Cretu

  Grab a Dell :)) se incing de nu le mai poti atinge. 50C e o temperatura mai mult decat rezonabila. Daca se si mentine in timp acest maxim (adica daca nu incepe sa urce la 70-90 intr-un an doi) e foarte bine.

  oricum pe mine ma intereseaza noul macbook air cum se incinge. vreau sa imi iau unul.

 • @Anonymous: Eu am un dell, crezi ca o duce mai bine?

 • Anonymous

  Nu cred ca Dell o duce mai bine – aplica aceeasi politica cu Apple – ventilatorul porneste prea tarziu si cu viteza prea mica, in dorinta de a tine laptopul “quiet”. La fel cu iMac-urile care au o ventilatie de batjocura si nu rareori au ecranele afumate.
  Sunt insa laptopuri care aplica alte setari si sunt chiar “reci” – de exemplu unele modele de Acer.
  Pt Dell iti recomand i8kfanguy cu care poti modifica setarile pt ventilator – totusi lucreaza doar cu unele modele mai vechi.
  Sunt programe si pt alte laptopuri sau chiar hack-uri de bios,
  Eu unul sunt obsedat de temperaturile mari si pot sa spun ca cele mai multe laptopuri se strica din cauza asta. Chipuri si lipituri cedeaza pt ca in zona in care sunt instalate, temperaturile pot sa junga si spre 100 de grade.

 • marcel

  nu ai niste temperaturi din senzori procesorului , placii video, ca sa ne dam seama nu filmate cu o camera termala , la vaio al meu procesorul in timpulu unui joc fifa 12 de ex se incalzeste pana la 57 grade si placa video la 80 , dar in exterior nu simt doar la gura de aerisire dand aer cald , de asta zic pune niste temperaturi din senzori si hai sa fim seriosi 15 min de clip ? pai 15 min de clip ? ar trebuii un test cu procesorulm stresat la maxim si placa video , eu cand pornesc un clip full hd procesorul imi sta undeva la 15 20 la suta utilizat si am dual core sa nu mai zic cei cu i5 sau i7 ca nici nu simte un clip ruland , insa nu am avut niciodata mac , probabil la mac ie ceva sa ruleze 15 min un clip

 • egrimisu

  dell-ul meu frigr si el 🙂 si asa fac multe bijeinteles exceptand cele cu proc atom

 • Hybrid

  Al meu Air ’11 sta in idle la 48 de grade iar cu o pagina flash la 80-85 e normal ? 🙂

 • @Hybrid: Atentie, eu am vorbit de temperatura exterioara a carcasei, tu vorbesti de temperatura procesorului, sunt 2 lucruri diferite.

 • Eu am un HP, iar langa touchpad in partea stanga se incalzeste de nu mai poti tine mana. Macar la Apple este in zona butoanelor nu unde sprijini mana.

 • Ioane

  Eu am un Lenovo, tin sa spun ca de 2 ani nu se incalzeste deloc:) la fel si lenovo de anu asta cumparat nou…Apreciez mult si calitatea lor!

 • bogdan

  toate laptopurile la capitolul caldura sunt praf..l al meu hp dv6 din 2011 mergea la 104 grade temp procesorului cand jucam dukem nukem forever :)) si asta cu thermal paste schimbata cu d-aia cu argint si cooler + heatsink tocmai curatate :))

 • Alan

  la exterior sa ai 50 de grade inseamna foarte mult. Atat se incalzesc caloriferele iarna (intre 50 si 60). Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla in soare cu o procesare puternica. Parerea mea e ca au dat chix la capitolul confort. Cred ca tipul ala vroia sa scoata in evidenta ca se incalzeste foarte tare.

 • Doc

  Îmi plac comentariile pe lângă subiect! Un procesor la 70-80 de grade e perfect normal! In fapt, la Intel pe site scrie clar, trebuie doar citit în loc de Cancan sau Click!