Prima Pagina internet RCS & RDS lansează serviciul de date mobile în roaming

RCS & RDS lansează serviciul de date mobile în roaming

  Astazi operatorul de telefonie mobila RCS & RDS a anuntat lansarea serviciului de internet mobil in roaming pentru clientii care calatoresc in afara Romaniei. Partea interesanta a comunicatului de presa publicat astazi de RCS & RDS sta in faptul ca tarifele practicate de catre ei sunt destul de mici, aproape accesibile celor care vor sa foloseasca internetul mobil in roaming. Mai exact, un MB de trafic de internet in roaming costa 0.28€ la Digi Mobil si asta in conditiile in care unii operatori de telefonie mobila cer 1€/MB pentru traficul facut in Romania.

  Mai multe aveti explicate mai jos.

RCS & RDS a lansat serviciul de date mobile în roaming, care poate fi activat de către abonaţii  companiei la serviciile de voce mobilă şi internet mobil pe telefon.  Activarea serviciului poate fi făcută telefonic – cu suportul departamentului Relaţii Clienţi – sau  în conturile de client de pe site-ul companiei (https://digicare.rcs-rds.ro). Tarifele practicate de  RCS & RDS pentru traficul de date în roaming sunt aproape la jumătate faţă de alte tarife existente în piaţa de roaming, care ajung până la 0,70 euro/1 MB.

La activarea traficului de date, în scopul protejării abonaţilor conform reglementărilor UE,  aceştia beneficiază de o limită valorică de 50 euro, iar în cazul în care au nevoie de mai mult  trafic, pot solicita utilizarea serviciului până la o limită de 200 euro (tarife fără TVA).

 

 • CalinC

  teoria ca teoria dar sa vedem si practica..;)))

 • Kroko

  lanseaza la fel ca Digi Oriunde?

 • Keo

  Deci se poate face profit si la tarife decente, mai calicilor de la Orange & Vodafone !

 • ss33

  depinde si cum merge … am avut un stick rcs de net .. mergea slab si dupa o luna s-a stricat .. dupa 1 an si ceva inca imi mai spun ca nu au in stoc sa mi-l schimbe .. so daca serviciul e la fel …

 • Bogdan

  Eh, rahat. Vodafone ia 0.27 euro Per mb. Si o sa-l scadă de la 1 Iulie la 0.19 Euro

 • Vodafone taxeaza diferit, un pret daca folosesti in reteaua Vodafone din tara respectiva si alt pret daca folosesti internetulcu alt operator. Daca folosesti cu alt operator e 0.7 euro/MB. Daca il folosesti cu Vodafone atunci e 6 centi/MB, oricum costurile sunt mari.

 • Luc1f3r

  Vodafone taxeaza internetul in roaming cu 0,062 EUR/10KB

 • Azi am primit un comunicat de presa de la ei si cer 6 euro pe 100 MB in roaming, dar numai daca folosesti internetul pe un Vodafone european.

 • Julian

  Serviciul de voce in roaming merge foarte bine. L-am testat, pana acum, in 3 tari. Eu sunt foarte multumit. Voi testa si datele, in roaming – sper sa functioneze la fel de bine. Iar tarifele… cei care cunosc serviciile Digi, stiu ca sunt destul de avantajoase, chiar si in roaming.

 • Alexandru Dordea

  @Julian: Normal ca vocea e OK ca nu mai folosesc infrastructura de access Digi, e cea locala din tara respectiva, la fel si netu :)) Chiar e combinatie chiar daca cei de la RDS sunt praf, asa poti avea calitatea operatorului din Roaming, cu preturile lui RDS!

  Good deal 🙂

 • Hicks

  RCS&RDS va ingropa Vodafone,Orange si Cosmote Romania au preturi de dumping.Am abonament la Vodafone de 19 euro cu internet inclus de 500 MB (am luat iPhone de la ei)dar din februarie am sa trec la RDS am 2,50 Euro/luna si net inclus NELIMITAT

 • George

  Duceti-va frate voi toti la erdeesh… si la cozile lor interminabile.. si la nesimtirea cu care esti “servit” cand ai o problema. Poate sa fie gratis! Daca ai probleme peste probleme si te trateaza si cu talpa.. te lipsesti… Aia de la Vodafone sunt domni si ii respect.. Calitatea intotdeaua prima si apoi pretul.

 • George

  Eu la RDS n-am semnal in Bucuresti, in fata magazinului Unirea, CENTRU… cred ca am spus destule…

 • Ne lesi, mie mi a luat Orange 4 euro/mega in Spania luna trecuta, deci va rog..e bataie de joc! oricum se vede cu ochiul liber ca juma de commenturi sunt de la postacii Orange/Vodafone.
  Sa va vad cand va vine factura 50-60 de milioane cum mai imi explicati ce bine merge!

 • Liviu

  Soția mea a fost doua saptamâni la Londra , din când in când primea câte un telefon din tara , se uita la vremea cum sa se îmbrace pe a doua zi si discuta cu mine pe Yahoo mess ca sa evităm costuri inutile, știam ca Orange are tarife mari in rooming. Stupoare, blestem si toate cele rele de pe lume: când vine factura luna viitoare , fata de abonamentul lunar de 50 de roni , ne-am trezit ci 700 de roni cost suplimentar. Contestații peste contestații , cereri de facturi detaliate si toate rugamintile posibile nu ne-au scăpat de rahatul lor prostesc de calcul in rooming… Soția mea este profesor universitar si va spun cu mana pe inima ca nu petrece mai mult de 5 minute pe zi cu iPhone-ul ei, are de munca pana peste cap. Așteptăm zi de zi pana când abonamentul ei se va termina si vom rezilia definitiv aceasta gluma proasta care se numește Orange. Tot pe abonamentul meu de Orange , platesc 40 de roni pt 700 mb trafic făcut . Insa când te duci la Orange la magazin , ești tratat cum se cuvine si știu cum sa se poarte cu clienții . RDS are de unde învața vizavi de acest aspect, Mulți se plâng ca RDS se poarta murdar cu clienții insa au prețuri de dumping ce nu reflecta prețul de producție… Viitorul o sa arate cine o sa supravietuiasca si cine o sa dea faliment…

 • Nick

  Eu am fost 7 zile in China, am activat rooming pe RDS, nu am vorbit decat de 2 ori cu parintii la telefon si, cand a venit factura, sa fac infarct: peste 650 ron. Am verificat factura detaliata. Convorbiri in Italia, iar eu nu cunosc pe nimeni acolo. Nu stiu ce s-a intamplat. Poate o suprapunere de linii telefonice, poate cineva de la operatorul partener al RDS din China s-a folosit de numarul meu, nu stiu (interesant ca toate convorbirile sunt facute in prima ora de la sosirea pe aeroport in Beijing…). Am formulat contestatie, dar degeaba. stie cineva ce e de facut? Multumesc!