Apple are nevoie de mii de angajati pentru a concura cu Google Maps

  In iOS 6 Apple a decis, din varii motive, sa renunte la sistemul de harti disponibil prin Google Maps si sa implementeze unul propriu conceput de catre inginerii sai. Apple a cumparat cateva companii care fac cartografiere, foloseste un sistem 3D pe care armata suedeza, si nu numai, il utiliza la sistemele de ghidare a rachetelor, insa chiar si asa ii va fi greu sa concureze cu Google Maps. De ce? Ei bine pentru ca Google are nu mai putin de 7.000 de angajati care au grija ca Google Maps-ul sa fie constant actualizat si imbunatatit si sa fie in continuare cel mai bun sistem de harti online din lume.

After speaking with a pair of Googlers about this, we wonder if Apple may have bitten off more than it can chew. One big reason: Google has 1,100 full time employees and 6,000 contractors working on its mapping products. Those 7,000 people do all sorts of granular work. One source reminds us Google has “street view drivers, people flying planes, people drawing maps, people correcting listings, and people building new products.”

Excluding its retail army, Apple only has 13,000 employees in total.

  Practic numarul total al angajatilor care dezvolta software, si alte proiecte, la Apple este de 13.000, iar Google are 7.000 de oameni dedicati doar Google Maps-ului. Pentru ca sistemul celor de la Apple sa fie intr-adevar cel putin la fel de bun, Apple are nevoie de mult mai multi oameni pentru diverse zone de pe glob, altfel risca sa faca un sistem foarte bun doar pentru SUA si alte tari dezvoltate, iar in restul tarilor sa ofere doar strictul necesar pentru cele mai importante orase.