Prima Pagina Apple Apple are nevoie de mii de angajati pentru a concura cu Google...

Apple are nevoie de mii de angajati pentru a concura cu Google Maps

  In iOS 6 Apple a decis, din varii motive, sa renunte la sistemul de harti disponibil prin Google Maps si sa implementeze unul propriu conceput de catre inginerii sai. Apple a cumparat cateva companii care fac cartografiere, foloseste un sistem 3D pe care armata suedeza, si nu numai, il utiliza la sistemele de ghidare a rachetelor, insa chiar si asa ii va fi greu sa concureze cu Google Maps. De ce? Ei bine pentru ca Google are nu mai putin de 7.000 de angajati care au grija ca Google Maps-ul sa fie constant actualizat si imbunatatit si sa fie in continuare cel mai bun sistem de harti online din lume.

After speaking with a pair of Googlers about this, we wonder if Apple may have bitten off more than it can chew. One big reason: Google has 1,100 full time employees and 6,000 contractors working on its mapping products. Those 7,000 people do all sorts of granular work. One source reminds us Google has “street view drivers, people flying planes, people drawing maps, people correcting listings, and people building new products.”

Excluding its retail army, Apple only has 13,000 employees in total.

  Practic numarul total al angajatilor care dezvolta software, si alte proiecte, la Apple este de 13.000, iar Google are 7.000 de oameni dedicati doar Google Maps-ului. Pentru ca sistemul celor de la Apple sa fie intr-adevar cel putin la fel de bun, Apple are nevoie de mult mai multi oameni pentru diverse zone de pe glob, altfel risca sa faca un sistem foarte bun doar pentru SUA si alte tari dezvoltate, iar in restul tarilor sa ofere doar strictul necesar pentru cele mai importante orase.

 • PegasosII

  E foarte constant actualizat in mod map dar daca dai satelit imaginile sunt de peste 3 ani mă refer la Timișoara

 • Ovi

  Pai nu prea risca, au riscat deja, din toamna, bye bye Google Maps. Eu cred ca raman la 5.X 🙂

 • Pai merita posesorii din tari bananiere ca Romania harti bune? Eu cred ca ultima fraza din articol descrie exact cum va proceda apple.

 • dode

  google maps its the best. mai nou cand ajungi la destinatie pe nav iti arata si poza cu strada respectiva 3D 🙂

 • @Ovi: Vor fi tweak-uri care vor schimba totul pe Google Maps.

 • Totomess2001

  Fiecare isi va evalua prioritatile, nevoile si daca aspectul asta e f important vom migra catre android, pentru ca e clar ca nu putem astepta dupa Apple cum am asteptat multe altele, dar care nu erau lucruri esentiale ca maps ci nimicuri ca si stergerea unei piese din music, si tot au durat o eternitate ca sa ne fie prezentate ca inovatii. Pentru mine va fi o lipsa mare serviciul oferit de google, si mi se pare stirbita o functie esentiala, cel mai rau imi pare ca m-am incapatanat sa trec la 4s inainte sa prezinte iOS 6.

 • Antoniu

  Detest si dispretuiesc romanasii de doi lei care mereu posteaza mesaje nagative la adresa Romaniei, a propriei tari. Din cauza acestor frustrati si inculti imaginea noastra are de suferit. Sa ne rezumam doar la obiectul acestui seit. Apple e la inceput, f bine ca are initiativa.

 • Lzd

  Zaone,care sunt acele tweak-uri pt apelurile ratate?

 • Darie

  Eu tot nu inteleg ce anume “dezvolta” Apple; scrie data from tomtom, si multi altii (http://gspsa21.ls.apple.com/html/attribution.html) deci miile de angajati pot fi foarte bine ai lui tomtom, care, conform wikipedia, are 3500 (2010). Tot de pe wikipedia:
  In 2012, TomTom was announced as the main map data provider for Apple’s revamped iOS 6 maps app.

 • Lucian

  Ce naiba tot aveti mai oameni buni cu Google Maps? E un serviciu de 2 lei, hartile din 6.0 si si mai praf, iGo este perfect pe Romania iar Navigon perfect worldwide, mai putin Romania, eu nu am folosit niciodata Google Maps…

 • Gabi

  Ce va tot agitati..Pun pariu ca Google Maps va fi optional pe app store..il instalati si gata..

 • Andrei

  Lucian, igo si navigon au harti offline pe cand cele din google maps sunt online, nu cred ca poti face comparatie intre ele, cat despre navigon neavand acoperire buna pentru romania te cam inseli, ultima versiune navigon are hartile mult mai detaliate decat igo

 • Lucian

  Andrei: pai si daca sunt harti offline e un dezavantaj? :)))
  Daca Navigon-ul e mai ok dupa update e si mai bine.

 • Florin

  Din punctul meu de vedere pentru cei care au probleme faptul ca Apple va renunta la Google Maps, sa stiti ca daia aveti AppStore, acolo daca va uitati cu atentie exista un capitol numit Navigation, poate va intereseaza sa achizitionati un sistem pe care il doriti voi pe post de navigatie sau asa cum am mai spus exista in safari dand serch pe google=google maps si acolo puteti folosi google mapsul cat vreti voi. Asa se vorbea si cand a iesit primul IPhone ca nu va avea succes vreodata…acum ia mai ganditiva ca il folositi si faceti piata celor de Apple. Terminati cu aceste comenturi inutile si care nu isi au rostul, orice este nou are un punct de plecare ai niste incoveniente, asta este, cu timpul se vor rezolva.

 • cezarica

  “Google has 1,100 full time employees […]” deci chiar si Google are doar 1100 de angajati si nu 7000 (care defapt 1100 + 6000 de la alte firme cu care colaboreaza cam da 7100).

  Pai daca te uiti la Navigon, TomTom, etc. o sa vezi ca chiar nici aia nu o duc foarte bine cel putin in Romania, desi sunt firme specializate pe domeniul asta si vand un produs, spre deosebire de Google sau Apple care il ofera gratuit. Totul e o chestiune de timp, ca nici Google nu a cartografiat peste noapte tot globul. 🙂

 • Gurke

  Renuntarea la Google Maps a fost o greseala pe termen scurt /mediu
  Daca ofereau navigatie si pastrau Google Maps era o chestie . Astept aplicatia Google Maps in Appstore.
  Zaone: lasa ca o sa apara modificari si tweak-uri. Vorbim doar de stock .Ala va fi dezastru

  BTW am actualizat aseara G maps pe ICS si au dat drumul la offline maps si la compas mode in street view . Incredibil de fain . Atat de rau imi pare ca au scos hartile google.

  C.a.s.t.r.a.v.e.t.e