Prima Pagina Apple Apple poate bloca vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in SUA

Apple poate bloca vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in SUA

  In cursul serii trecute cei de la Reuters au anuntat ca Apple a castigat o batalie importanta in razboiul legal impotriva celor de la Samsung deoarece un judecator din SUA le-a oferit dreptul de a impune o interdictie preliminara de vanzare impotriva Samsung Galaxy Tab 10.1. Aceasta interdictie presupune blocarea vanzarilor Samsung Galaxy Tab 10.1 pe intreg teritoriul SUA si ea poate fi impunsa numai dupa ce Apple plateste o cautiune de 2.6 milioane de dolari care “protejeaza” Samsung in situatia in care decizia de astazi va fi anulata de un alt judecator.

Although Samsung has a right to compete, it does not have a right to compete unfairly, by flooding the market with infringing products. While Samsung will certainly suffer lost sales from the issuance of an injunction, the hardship to Apple of having to directly compete with Samsung’s infringing products outweighs Samsung’s harm in light of the previous findings by the Court.

It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging. This kind of blatant copying is wrong and, as we’ve said many times before, we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.

  Decizia de oferire a interdictiei vine in urma unei cereri introduse de catre Apple in urma cu cateva luni cand compania din Cupertino a afirmat ca Samsung Galaxy Tab 10.1 ii incalca brevete de inventie cu privre la design-ul si interfata iDevice-urilor. Apple a castigat o interdictie asemanatoare in Germania, iar acolo cei de la Samsung au fost nevoiti sa refaca design-ul Galaxy Tab-ului pentru a repune tableta in vanzare. Desigur ca vorbim in SUA despre interzicerea comercializarii Galaxy Tab 10.1 modelul 1, deoarece modelul al doilea al tabletei inca nu a fost atacat de catre Apple.

  Victoria celor de la Apple este extrem de importanta deoarece vine intr-o piata foarte mare, vine in tara natala si exista sanse ca ea sa nu fie singura impotriva Samsung.

UPDATE: Samsung facut deja apel impotriva deciziei instanatei americane, deci Apple nu poate impune deocamdata interdictia.

 • Ion

  Interesant.. dar cam tarziu.
  Interdictia este pentru prima generatie, care oricum nu se mai vindea nu pentru tab2, care oricum nu este asa de cumparata. Este concurenta mare la tabletele android, iar samsung a ca ramas in urma aici…

 • Nini

  Pai daca se interzice samsung sa vezi atunci reguli ce or sa puna apple cand se va vedea fara concurenta…si daca tot zice ca vinde milioane de produse ai samsung nu vinde nmk de ce nu stau potoliti?

 • Mihai

  Corect se spune Apple a facut apel.

 • De ce sa faca Apple apel?

 • Vasi

  Au incercat sa se impuste cei de la Samsung, exact ca Nastase, si au scapat de interdictie. :))))))

 • Ion

  @4 – Apple au castigat in apel aceasta interdictie.
  Initial cererea lor a fost respinsa.

  Pana la urma din 1 catralion de procese au reusit cu unul pentru un device care oricum nu mai are cumparatori. Intradevar e bine si cu asta, poate acum or sa vina mai multe.

 • Ion

  Si acuma cei de la Samung cica au facut apel la apelul castigat de Apple (smecher sistem de drept au astia :-)) )

  Dar pe bune, vi se pare ca seamana cele doua?
  Poate intradevar cei de la Samsung s-au inspirat din designul de la Apple (care initial au fost primii cu tablete – mi se pare normal) dar in final sunt foarte diferite. Mai ales de la constructie – 16/9 fata de 4/3, software total diferit, spatele total diferit etc…

 • Decizia e apelata, asa e sistemul juridic. Orice decizie poate fi atacata. Fiecare parte are cai de atac.

 • Pingback: Apple impune o interdictie de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in SUA | iDevice.ro()