Posesorii de iDevice-uri sunt mai loiali aplicatiilor, genereaza o rata de retentie mai mare

  Compania Localytics a analizat modul in care sunt utilizate aplicatiile de catre posesorii de iDevice-uri si de terminale Android, iar rezultatul a fost cel putin surprinzator. Accentul s-a pus pe modul in care utilizatorii interactioneaza cu aplicatiile dupa descarcarea lor din App Store/Google Play si se pare ca posesorii de iDevice-uri genereaza o rata de retentie mai mare decat posesorii de terminale Android. Ce inseamna asta? Ei bine, numarul posesorilor de iDevice-uri care deschid o aplicatie de cel putin 10 ori dupa descarcare este cu 52% mai mare decat numarul posesorilor de terminale Android care fac acelasi lucru.

But not all apps are created equally. Delving deeper into the retention and user metrics, iPhone and iPad users are 52% more loyal to their apps than Android users. A healthy 35% of Apple iOS users launched an app more than 10 times after downloading, compared to 23% of Android users. The average Android app also suffers from 24% one-time usage rate compared to just 21% one-time usage rate for iPhone and iPad.

  Mai exact, noi utilizam mai mult aplicatiile pe care le descarcam din App Store, semn ca alegem bine aplicatiile pe care le descarcam. Posesorii de terminale Android nu sunt chiar atat de loiali aplicatiilor descarcate si desigur ca exista o multitudine de motive pentru acasta diferenta, insa nu cred ca are rost sa le listam aici. Practic pentru dezvoltatori acest studiu denota faptul ca platforma iOS poate genera mai multa utilizare si implicit mai multi bani, dar majoritatea stiau deja aceste lucruri.