Google Nexus Q – un Apple TV mai scump dar mai putin util(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GFc70noeYh8[/youtube]

  In cursul serii trecute Google a lansat oficial Nexus Q, un competitor pentru Apple TV care este mai scump decat produsul celor de la Apple, dar este mai putin util. Daca Apple TV-ul costa doar 99$/€, Nexus Q-ul celor de la Google costa nu mai putin de 300$ si asta in conditiile in care ofera mai putina functionalitate. Prin Apple TV-ul celor de la putem face streaming pentru orice fel de continut multimedia, putem accesa o interfata de aplicatii prin care putem viziona continut din iTunes, YouTube, continut propriu, etc, si cel mai important, putem transpune ecranul Mac/iDevice-urilor pe ecranul unui televizor.

  Apple ofera multe printr-un dispozitiv de doar 100$, insa cei de la Google ofera utilizatorilor doar posibilitatea de a rula continut audio din terminale Android sau Google Play, insa continutul video poate fi rulat numai din Google Play sau YouTube. Partea cea mai proasta a Nexus Q sta in faptul ca dispozitivul nu are o interfata proprie si fara un terminal Android nu poate functiona deoarece nu aveti cum sa il controlati. In mare Nexus Q este doar o metoda de a viziona filme din Google Play, dar asta cu destule probleme de functionalitate, si de a asculta muzica din terminalele voastre, insa totul se opreste aici.

  Din punct de vedere al design-ului Nexus Q arata foarte bine, insa pretul foarte mare si lipsa functionalitatii nu il fac recomandabil pentru achizitie in fata unui Apple TV.