Prima Pagina Apple Apple incearca sa obtina controlul asupra domeniului iPad3.com

Apple incearca sa obtina controlul asupra domeniului iPad3.com

  Desi tableta iPad 3 a fost oficial lansata acum mai bine de 3 luni de zile, Apple abia acum face primii pasi spre obtinerea domeniului iPad3.com. Decizia celor de la Apple este oarecum ciudata avand in vedere ca tableta lansata in luna martie nu poarta denumirea iPad 3 ci the new iPad, deci nu exista o legatura directa intre ele. Chiar si asa, popularitatea de care a dat dovada denumirea iPad 3 pe internet i-a convins pe cei de la Apple sa ceara World Intellectual Property Organization (WIPO) dreptul de proprietate asupra care deocamdata este indisponibil.

iPad3.com was registered in January 2010 and is currently owned by a company called Global Access in Isle of Man. Global Access is no stranger to cybersquatting complaints, having lost challenges by big companies such as AllState, AOL, an MasterCard. 

The domain name is currently parked. Its traffic is rotated to various domain parking services with Above.com.

  Apple a obtinut dreptul de proprietate asupra iPhone5.com in urma cu cateva saptamani de zile si acelasi lucru se va intampla in cazul domeniului iPad3.com.

 • Rely

  Parca il obtinuse ….

 • Andrei

  Nu trebuie sa plateasca ceva bani actualului proprietar al domeniului? Sau cum merge asta? Ii actioneaza in instanta?

 • Domeniile alea se iau anual, nu e ca in cazul domeniilor nationale care nu intra sub jurisdictia WIPO.

 • Yoyo

  Zaone nu e chiar asa,cand cumperi un domeniu pe com acum depinde si de la ce companie cumperi,ai optiunea de a alege de la 1 an la zece ani sau chiar life time,daca eu il iau pe 10 ani si platesc in avans pentru asta,oare cu ce drept poate sa vina cineva,in cazul de fata apple sa mi-l ia?

 • Dreptul de trademark sau marca inregistrata. E complicata treaba, nu cunosc exact procedura, dar asta are la baza. Trademark-ul pentru denumirea unui produs, etc.

 • djcata

  pai si ce produs de la apple se numeste ipad3 ca sa ceara apple dreptul de trademark ?

 • Yoyo

  Djcata si chiar daca vreun produs al apple s-ar numi ipad3 siteul respectiv este din 2010 iar new ipad sau “ipad 3” a aparut in 2012,cum ar putea incalca trademark-ul sau orice altceva cand eu inainte cu ani de zile ma numeam asa…..

  Pe de alta parte chestiile de genul se practica in toata lumea se numesc vanatoare de domenii si anume iei un brand cunoscut si iti faci domenii cu abrevieri ale numelui sau al viitoarelor produse pe care tu estimezi ca le va lansa,iar cand va lansa produsul estimat,domeniul tau de 10$ o sa valoreze de 1000 de ori mai mult….

 • Leo

  Daca domeniul e luat lifetime, Apple va trebui sa plateasca pentru el, nu ii poate fi luat cu forta actualului proprietar. Daca este un domeniu luat pe o perioada limitata de timp, la expirarea perioadei respective, detinatorul ei actual nu il mai poate revendica.

 • Mascka

  Atata timp cat domeniul e platit nu ti se poate lua, in caz de il ai activ inainte de aparitia unui produs cu acelasi nume, daca domeniul expira, poti continua plata lui trimestriala si tot nu il poate lua cineva pana nu expira. Expira daca renunti tu la el sau nu mai platesti domeniul..