Apple pierde un proces impotriva HTC in Marea Britanie

  Acum cateva luni de zile Apple a intentat la o instanta din Londra un proces impotriva companiei HTC acuzand-o ca ii incalca 4 brevete de inventie care au legatura cu tehnologii pentru touchscreen-uri, plus un brevet de inventie care are legatura cu tehnologia slide to unlock. Astazi respectiva instanta a decis ca HTC nu incalca vreunul dintre brevetele de inventie invocate de catre Apple si desigur ca, cererea de interdictie a vanzarilor terminalelor HTC in Marea Britanie a fost respinsa de catre respectiva instanta.

HTC’s devices don’t infringe four Apple patents for touchscreen technology and three of those patents are invalid, Judge Christopher Floyd said today… While HTC was pleased with the ruling, “we remain disappointed that Apple continues to favor competition in the courtroom over competition in the marketplace,” spokeswoman Andrea Sommer said… In addition to the slide-to-unlock feature, today’s ruling covered Apple’s patents on tools used to scroll through photographs and change alphabets, and software allowing users to touch the screen in two spots simultaneously.

  Desi Apple a pierdut in Londra cu aceste brevete de inventie, se pare ca aceleasi brevete ar urma sa fie utilizate in procese pe care Apple urmeaza sa le intenteze companiei HTC in Germania, insa sansele de reusita par a fi mici, avand in vedere ca ele s-au dovedit deja a fi pierzatoare.

15 COMENTARII

  1. Fara brevetel lui Apple si inca astăzi umblam cu telefoane cu tastatura qwerty
    Era corect ca HTC sa cumpere drepturile pentru acele funcții

  2. @Pegasos: pe vremea cand htc facea telefoane cu touchscreen si gps apple inventa ipodul cu “rotita”. Mai documentati-va mai fanboys.

  3. Apple nu a inventat touchscreen-ul, asta e clar. Apple a perfectionat touchscreen-ul si a inventat un sistem multitouch extrem de bun. Daca nu scotea Apple iPhone 2G, inca apasam cu bete pe ecrane.

  4. Nici macar nu au fost primii cu ecran capacitiv. Un lg parca a fost primul. Apple a facut ce fac ei cel mai bine – software si design.

  5. Apple a perfectionat tehnologiile de pe piata, pana atunci erau praf, varza. Asta trebuie sa recunoasca oricine, daca nu erau ei, acum piata ar fi aratat cu totul altfel.

  6. nu intelegf ce o tot tineti ca daca nu erau ei apasam tot cu betele , era altcineva daca nu erau ei era o evolutie naturala , poate mai incet dar pana la urma tot aici ajungeam , asta nu inseamnaca nu au fost ceva nou atunci , acum …..

  7. Apple nu revolutioneaza nici o tehnologie ZaOne( slide to unlock nu e o tehnologie e un design ) apple face un soft foarte bun si stie sa implementleze tehnologii noi intr-un ambalaj cu design foarte bun. Htc sa fii vrut sa foloseasca ecran capacitiv si nu puteau pentru ca desi faceau o baza hard foarte buna aveau ca soft WM , unde aveai butoane asa mici ca daca nu aveai bat era inutilizabil. Reiterez : apple inseamna soft si design atat. Nici nu cred ca au alte pretentii asta le aduce foarte multi bani, si de aia si au atatea procese pe aceste domenii. A si app ZaOne ce a inventat apple ??