Prima Pagina AirPlay Iata de ce unele Mac-uri nu pot utiliza functia AirPlay Mirroring din...

Iata de ce unele Mac-uri nu pot utiliza functia AirPlay Mirroring din OS X Mountain Lion

  In OS X Mountain Lion Apple a implementat optiunea de a face AirPlay Mirroring de pe un Mac pe un televizor folosind un Apple TV. Aceasta functie ar trebui sa funcitoneze pe orice Mac, insa se pare ca doar Mac-urile lansate in anul 2011 o pot utiliza, restul neavand acces la ele. Va intrebati probabil de ce Mac-ul vostru cumparat in 2010 nu poate rula AirPlay Mirroring din moment ce specificatiile hardware il fac fara discutie compatibil. Ei bine raspunsul este simplu si el ar putea avea legatura cu tehnologia Intel Insider care protejeaza drepturile de autor ale creatorilor de continut digital.

My best guess is that these Macs ship with Intel chips containing the latest and greatest version of Intel Insider, which allows streamed DRM encrypted Hollywood content to play — just guessing…

  Aceasta tehnologie a fost implementata in procesoarele din seria Sandy Bridge care au fost incluse in Mac-urile lansate in anul 2011. Cu ajutorul Intel Insider utilizatorii pot face streaming pentru continutul multimedia cumparat din iTunes sau de pe internet, insa streaming-ul pentru un anumit continut piratat s-ar putea dovedi a fi dificil. Practic tehnologia protejeaza filmele facute la Hollywood impotriva piratarii, insa desigur ca exista metode prin care aceste masuri de protectie pot fi extrem de usor depasite, iar dupa lansarea OS X Mountain Lion vor fi disponibile diverse aplicatii care vor schimba compatibilitatea AirPlay Mirroring-ului.

 • Chatagra

  Mi se pare mie sau apple o ia pe aratura la chestia asta cu drm-urile mai ales dupa ce tot ei au fost cei care pe vremuri au impus standard-ul mp3 fara nici un fel de drm in ipod 🙁

 • Pe mine m-ai pierdut ! Nu am inteles nimic! Cam grea tehnologia pentru unii 😛

 • Ce nu ai inteles?

 • George_B

  @Zaone…cu ¨streaming-ul pentru un anumit continut piratat s-ar putea dovedi a fi dificil¨ nu e deloc dificil deoarece, eu vad filmele de pe internet pe apple tv cu airplay fara nici oproblema.

 • Da, dar ai OS X Mountain LIon si Mac mai vechi de 2010?

 • Hybrid

  O sa iasa un mic programel si aia e 🙂

 • dcatai

  AirParrot rezolva totul deocamdata, fara Mountain Lion