Cum scot un iPhone, iPod Touch sau tableta iPad din DFU Mode? Cum deblochez un iPhone blocat? Cum repornesc un iPhone cu ecranul negru?

  Intrebarile din titlu le intalnesc aproape zilnic la persoane care fie s-au trezit ca iDevice-ul le-a intrat din senin in DFU Mode, fie s-au trezut ca iDevice-ul li s-a blocat fara sa-l “chinuie” prea mult. Ambele probleme au la baza fie buguri ale iOS-ului,  buguri ale jailbreak-ului, sau buguri ale aplicatiilor, insa rezolvarea lor este extrem de simpla si la indemana oricui. Pentru a scoate un iDevice din DFU Mode, pentru a reseta un iDevice blocat sau pentru a “deschide” un iPhone cu ecranul negru(care cel mai probabil este in DFU Mode) trebuie sa: apasati simultan butoanele Home(cel rotund de din partea de jos a terminalului) si Lock(cel din partea dreapta sus a dispozitivului) si sa le tineti apasate pana cand pe ecran apare logo-ul Apple.

  Aceasta este o rezolvare simpla pentru problemele de mai sus, insa in situatia in care ati intrat in DFU Mode in urma unui restore esuat, atunci exista posibilitatea ca la deschidere terminalul sa intre in Recovery Mode si sa afiseze o imagine precum cea din partea dreapta a imaginii acestui articol. In aceasta situatie trebuie sa reconectati iDevice-ul vostru la calculator si sa ii faceti restore.

84 COMENTARII

  1. Multe ar mai fi de zis pe tema asta. Problema este ca trebuie sa citesti foarte mult pe forum pentru o chestie relativ simpla. De multe ori moderatorii se supara repede dacă intrebi ceva. Asta e… Vrei răspuns rapid, platesti la service.

  2. Zici tu Constantine ca asa e?? Pai daca toti ar deschide topic cu aceeasi problema unde am ajunge ? In fine nu vreau sa creez polemici.
    Exista sanse ca dupa ce tii apasat sa intre in recovery si daca mai insisti odata sa porneasca telefonul. Am patit de citeva ori ca am incercat sa il pun in DFU si a intrat in recovery dar am mai facut odata si a pornit telefonul deci incercati cel putin de 3 ori aceasta metoda cu home si power apasat cel putin 10 sec.

  3. @ Oprea Andrei daca esti in ecranul negru, in mod normal o simpla conectare la incarcatorul de retea, ar trebui sa-ti redeschida iphonul.la mune functioneaza tot timpul. Bafta!

  4. @constantin tocmai fiindca nu vor sa plateasca vin pe forum. ca sa.si rezolve singuri problemele.

    apropo, nu ca s ne laudam, sunt multi care au “service.uri” si fac bani din ajutorul nostru.

    dar sunt unii care recunosc ca nu stiu mare lucru in domeniul asta si au bunul simt sa aibahsi rabdare si sa si-o si ia dupa cap, daca e cazul, nu sa posteze pe toate gardurile ca e naspa pe forum.

    orice casa are reguli. daca eu zic sa te descalti cand vii la mine, o faci, banuiesc.
    no. asa.i si cu forumul. sunt sigur ca moderatorii n.au zvut rabdare din alte motive;)

    pentru reclamatii exista thread dedicat. ce faci tu aici nu e fairplay. e chiar rau-voitor

  5. Am pătit-o si eu cu ecranul negru pe iPad 3 la 4 zile după ce am instalat din Cydia tweakul TV shut down (parca asa se numea, cel care îți închide device-ul precum un tv vechi). Nu știam ce sa-i fac si nici alimentat nu își revenea

  6. Pentru scoatere din modul restore(cand spune sa-l conectezi la itunes), o rezolvare piate fi recovboot care poate pune/scoate terminalul in/din recovery mode… Eu il folosesc si functioneaza inclusiv cu ios5.11

  7. eu am fost un pic prost ca mi-a cazut ipod-ul in apa dar l-am bagat in dfu mode dar a ramas fara baterie si acum e mai greu…:((((

  8. Tocmai acum am descoperit ceva ffff interesant in mobile substrate ultimul update, ca daca intampinam probleme cu iphonul la reboot sau respring, putem tine apasat butonul de volume up in momentul in care apare ” marul” pe display si se tine apasat in continuare pana reporneste device-ul. Prin aceasta metoda se dezactiveaza mobile substrate si va da posibilitatea sa intrati in safe mode si sa dezinstalati acel tweek sau ce va provoaca probleme. Sper sa va fie de folos!

  9. Sall.
    Eu sunt mai smecher , mi-am belit iphoneul mai misto : resetarea din iphone nu ajuta la nimic si cand vreau sa dau restore de pe iTuns imi spune ca am eroarea 1015 si ca trebuie sa dau restore inca o data. Si cand dau restore inca o data imi apare acelasi lucru , si mai dau o data restore…………….. si tot asa pana la nesfarsit ;)))))))))))))))))))))))))

    daca se pricepe cineva va rog raspundeti. voi aprecia si daca voi putea v-a voi si recompensa.

    daca are cineva vre-o intrebre puteti sa o puneti si probabil ca ve-o voi raspunde.

    Ma pricep destul de bine la iphoneuri / ipoduri / ….. (cu exceptie la problema “recovery mode” si “eror 1015).

    Sunt in domeniul apple (ma pricep la reparatii produse apple ) de 5 ani.

    Am iphone,ipod si macbook. Imac are fratele meu dar umblu pe el relativ des dar ma pricep cat de cat si la el.

  10. Am un iphone 4 cumparat de la orange iar in ultima luna mi s-a intamplat de doua ori sa mi se inchida din senin si sa nu-l pot deschide decat tinand apasat pe ambele butoane. Ce e de facut, e doar o eroare de la IOS sau sa-l schimb pe garantie la orange? Am fost la ei de doua ori si mi-au zis ca nu-l schimba ca e doar o eroare de soft….Multumesc anticipat !

  11. am o problema am un ipad 3 3g (the new ipad) 5.1.1 am facut jailbreak cu absinthe 2.0.4 si l-am stins din greaseala 🙁 .acu imi apare doar marul de la apple pe ecaran am incercat sa-i fac recovery cu itunes imi da eroare 3194 am urmat toti pasii din tutoriale nu am rezolvat nimiik
    cum pot sa-l readuc la viata stie careva?

  12. deci s-a rezolvat nu se poate:))) am incercat toate posibiliitatile existente pe net nici un rezultat intr-un final am facut update cu itunes si am trecut de la 5.1.1 la 6.0 fara posibilitatea de a ma intoarce la 5.1.1 pentru ca am uitat sa salvez shsh cu tinyumbrella at cand am facut jailbreak….acu astept sa apara jailbreak pentru 6.0…

  13. @zaone .. man aseara am instalat un tweak din cydia si dupa restart telefonul nu a mai pornit ramane marul aprins si atat …… am un 4s 5.1.1 jailbreak.

  14. @zaone … deci din cate am inteles dau un reset la tel si tin tasta plus volum apasata….. dar nu porneste, tot asa ramane marul 🙁 ce sa ii mai fac ca nu as vrea sa il reinstalez?

  15. @zaone pai am dat un reset (lock si home) dupa care am tinut tasta plus volum vreo 5 min si tot asa a ramas…. poate nu am inteles eu procedura

  16. Salutare, am un iPhone 4S , i-am dat restore din iTunes de pe mac la 6.0.1, a facut tot procesul , si cand sa porneasca a intrat in DFU mode, am incercat si cu Windows, in prima faza mi-a dat eroarea 3194 si dupa aceea si pe Windows , si pe mac cand incerc sa-i dau restore imi da mesajul : the iPhone isn’t eligible for the requeted build si nu mai face absolut nimic, nu-l pot porni cu nici o combinatie, i-am scos bateria 6 ore, nimic, ultima versiune de redsnow il vede ca si cum ar fi in ” soft DFU mode” , ma lasa sa-i dau restore la 6.0.1 , face tot procesul si cand sa reporneasca iarasi intra in DFU mode , Please Help , nu mai stiu ce sa fac

  17. Salutare am intampinat si eu aceasta problema si nustiu ce sa fac,nustiu sigur daca este asa (iphone 3gs ios 4.1) l-am conectat la pc ca sa se incarce bateria si nu mi se deschidea telefonul si nici in itunes nu aparea,si l-am inchis l-am redeschis si nimic,l-am bagat la incarcat la priza si degeaba…L-am scos din dfu mode si tot degeaba..,cand il conectez la pc sau daca il bag la incarcat apare marul si ramane asa blocat pe ecran,marul..chiar nustiu ce sa-i fac ..va rog ajutati-ma,multumesc !

  18. @zaone imi poti spune si mie te rog dece mi-a aparut asta cand l-am bagat in DFU Mode ? 😐
    [url=http://postimage.org/image/f5ktv0idz/][img]http://s7.postimage.org/f5ktv0idz/untitled.jpg[/img][/url]

  19. @zaone am inteles…dar chiar nu pot sa il deschid telul,nustiu ce sa-i mai fac si nici in dfu mode nu e ca il pot inchide si sa-l deschid dar ramane marul blocat pe ecran,iar daca il conectez la pc ,sta ce sta si apoi se restarteaza si apare iar marul 😐 da tot nu se deschide

  20. @zaone , am tot incercat ca sa il deschid si sa-l bag in dfu mode ca am vazut aici ca poate e blocat in DFU MODE si chiar nustiu ce are..n-a mai facut asta pana acum 😐

  21. Pentru ca am vazut aici pe forum mai sus,entru a reseta un iDevice blocat sau pentru a “deschide” un iPhone cu ecranul negru trebuie sa: apasati simultan butoanele Home si Lock si asta am facut si poate de asta l-am bagat in DFU MODE

  22. salut.am si eu un iphone 2g si am avut des intalnita prob cu “nepututul” de a sterge poze etc… i-am dat formatare generala si sa blocat…am reusit sa ii dau restore cu iTunes,iar acum imi spune:this phone is not currently setup to work with carrier you’re attempting to use.Please insert another SIM card supported…! ce ii pot face? sa imi citeasca iar csm-ul? Ms.

  23. Eu orice ii fac, ca apas simultan pe home+lock nu se aprinde, dar daca il conenctez la itunes si ii dau sa faca restore mi se aprinde telefonul ALB tot si nu face nimic, aveti idee de la ce e ? Nu vrea deloc sa se aprinda doar ecranul alb, atat.

  24. Cand il connectez la redsnow si ii dau sa il aprind tethered imi zice: Your device should now be in pwned DFU MODE (and the screen should black). In this mode, it should accept custom IPSWS from iTunes. Dar problema e ca nici din iTunes nu se mai rezolva, ramane ecranul alb.

  25. buna,mie mi sa blocat ca in imaginea a 2a,sa inteleg ca numai e alta solutie decat sa ii dau restore?si daca ii dau restore o sa mi se stearga tot din el,fiindca nu as vrea,ca am cydia si appcake si am dat bani pe ele…

  26. Salut,zaone! Am si eu o mica problema cu un iPhone 4,16gb,codat pe Orange,facut update la ultimul iOs,la care aveam baterie 70-80% si cand l am scos din buzunar nu mai facea nimic(blocat cu ecranul negru). Din pacate nu mi functioneaza butonul Sleep,ca sa pot sa i fac un restore. Ce as putea face? Multumesc.

  27. Buna! am o problema cu un iphone 4 jailbreak 5.1.1 . i-am dat sa isi faca update din setarile telefonului si a intrat in recovery mode. l-am conectat la calculator dar nu il recunoaste nici un program nici itunes, redsnow, irecboot, dr phone si multe altele care le am instalat dar nimic. pur si simplu nu il ia calculatorul desi atunci cand il conectez se aprinde si imi apare imaginea sa il conectez la itunes deci intr`un fel sau altul reactioneaza dar doar atat. am incercat si cu butonul home si power dar NIMIC! ce as putea sa fac?:(

  28. am si eu un 3gs si am facut o greseala si am dat upgrade de pe itunes la 6.1 ,a reusit un tovaras sa il faca sa se deschida dar sa codat…ce as putea face ? mentionez ca nu merge cu redsn0w ,am facut un iSO cu ifaith si prima data mi`a dat eroarea 37 iar acum imi da 2005 incontinu ,multumesc anticipat

  29. Salve , ieri seara , fiind un “as” in ipad-uri , am incercat sa mai maresc memoria :))) asha k am intrat cu un programel preinstall pe ipad shi am dat mark/delete la mai toate ce mi-a permis sistemul ! Bun , yo cu un zambet larg in sinea mea , am crezut ca am marit memoria , dar de unde , aprox 200 Mb rezultat , nici un program , joc …. nu mai functioneaza :d Ma gandesc , hmmm , dau Off/On shi …. De aici au inceput draciii si d-zei din toata lumea sa iasa din guritza ! Am un ipad 2 de 16 si are doar 2 sapt de la achizitionare , din toate comm-urile am realizat ca ii trebe un “windows” nou pe el , parerea meh , mentionez ca apare i-tune-ul pe el , durerea mea care e si intrebarea intrebatoare cu doua intrebari , reinstall-ul o sa fie contracost (am garantie ) ii pot minti ca a fost din senin intamparea ? :d astept un rasp pe yahoo la best_kidnapper

  30. Salut! Am incercat un update la ios 7 beta pe un iphone 4(Aveam 6.1.3) dar am miscat cablul si s-a deconectat in timpul procesului. Inevitabil a venit restore-ul dar.. de o ora a murit:-?? Nu se intampla nimic, daca la inceput bara aia se incarca, de40-50 minute sta nemiscata. E normal? Nu ar fi trebuit sa fi terminat pana acum?
    Nu stiu ce ar trebui facut, sa il mai las sau sa il scot si sa incerc din nou!?ms

  31. daca se aprinde si imi apare doar android pe ecran si in colt in dreapta jos imi apare adroid tm-os-2.2
    jernel 2.6.32
    build nimber v1.5.2

  32. Mie imi apare imaginea din dreapta(Not DFU Mode), insa cand il conectez la calculator da eroare la recovery. Ce i-as putea face :-s?

  33. ma ajuti si pe mine am incercat sa instalez un ios 6 la iphone 3g si mia aparut imaginea din dreapta si nu mai pot suna … nu imi gaseste cartela nimic….

  34. si atunci ce as putea sa fac am salvat SHSH..cu umbrella … le am dar nu imi gaseste itunes Iphoneul ….si nici de pe iphone nu pot face nik ma da diret la apelare urgenta…
    dami add la soryn_chrystyan sa imi spui ce sa fac TE rooog

  35. sal am si eu un iphone 5 s si imi apare cnd il aprind imi cere limba o selectez apoi imi apare pt a debloca sal conectez la itunes cu o cartela in el si imi cere un id de apllee am incercat cu unu si imi zice ca nu se poate debloca cu acel id ma poate ajuta cineva apare exat ca in imaginea de sus sal conectez la itunes ma ajuta cineva plzzz

  36. am si eu o problema. nu mai pot sa ies din recovery mode cel cu cablul si iconita de la itunes, nici cu recboot nici cu umbrela, mentionez k am butonul home stricat se poate face ceva sau tre sa ma duc sa repar butonul?

  37. Salut,am si eu o problema cu ipad 2
    Am vrut sa fac jailbreak l am instalat si la ultimul reboot nu s a mai aprins si isi dadea singur restart si apare maru si dispare.am intrat in dfu mode i am dat resoftare si degeaba…tot asa face
    Un sfat va rog mult?

  38. Salut,am un ipod touch 4 si imi arata ca e blocat in recovery mode,am dat sa-i dau restore,a descarcat soft-ul si cand sa il instaleze imi spune ca este eroare de conexiune la internet

  39. salutare am si eu un iphone 4 ….astazi dim l-am gasit inchis…am folosit aplicatia care ati spus-o cu butoanele simultan…cand le apas imi apare bateria fulgerul ala si cablul de acumulator si se stinge…..cum pot sa il deschid ajutati-ma si pe mine va rog….

  40. salut , am si eu o problema , am uitat parola de deblocare si am bagat-o de prea multe ori si acum imi zice ” iphone dezactivat” si “conectatare la itunes “, si nu merge sa ma conectez la itunes

  41. salut am o problema la iPad 2 WiFi deodata a aparut ecranul negru si nu i-am mai putut sa-i fac nimic am incercat sa-i dau restart sa-l scot din DFU Mode si nimic!
    VA ROG, O REZOLVARE!
    MULTUMESC!

  42. salut , am si eu o problema , am uitat parola de deblocare si am bagat-o de prea multe ori si acum imi zice ” iphone dezactivat” si “conectatare la itunes “, si nu merge sa ma conectez la itunes

  43. am si eu o problema am un iphone 5 se conecteaza la itunes iam dat restore toate bune si frumoase dar ecranul ramane negru si se aude un piuit. ma poate ajuta cineva?

  44. Mie imi apare imaginea din dreapta(Not DFU Mode), insa cand il conectez la calculator da eroare la recovery. Ce i-as putea face

  45. Am si eu o problema am o tableta care nu sa mai aprins mult timp are aplicatia app lock si nu mai stiu modelul si nici adresa de email cum fac sa o deblokchez ?? Daca puteti sa ma ajutati

  46. am un iphone 5s 7.0.4 cu jb facut si am vrut sa ii dau restore sa scot tot de pe el, am incercat sa dau restore si update si mi-a esuat restore-ul si mi-a ramas ca in imaginea din dreapta…
    am reincercat restore si imi esueaza de fiecare data..ce as putea face sa redeschid telefonul? multumesc

  47. BUNA SEARA! Va rog ajutati si un om simplu care nu stie cu ce se mananca telefoanele astea! Am un Iphone4s si mi-a aparut sa fac un up-date Iso ( dar nu stiu sa va zic mai mult cred ca era 7) ! i eu bleaga de mine i-am dat si acum imi cere restore dar eu nu vrea pt ca nu vreau sa imi pierd pozele si ce mai am in el. Va rog frumos ajutati-ma!

  48. Salut , am si eu o problema am un iphone 5 si are ecranul intunecat , vad pe el doar cand stau la intuneric , ma poate ajuta cn sami spuna cei cu el va rog vreau sa il dau mamei mele , ma poate ajuta cnva urgent

  49. Diana , ai incercat luminozitatea? Daca da, ai instalata vreo aplicatie Save Power pentru baterie? Dezinstaleaza aplicatia pentru save power , daca o ai , bineinteles. Alta varianta nu gasesc , poate are o problema fizica display-ul si necesita service.

  50. Buna,
    Am si eu un iPhone 4 care de ceva timp imi intra aproape zilnic in DFU Mode. I-am facut si un restore si tot degeaba. Il pot aprinde doar cu butoanele Home si Lock tinute apasate simultan sau daca il conectez la iTunes.
    Multumesc!

  51. Salut! Am si eu o problemă cu iPhone 4. Am încercat sa ii fac jailbreak pt iOS 7.1.2 cu GeekSn0w si a eșuat. Problema este urmatoarea, pe ecran îmi apare sa il conectez la iTunes si sa ii fac Restore, dar nu merge, imi da Eroare 14. Ce pot face? Va rog frumos sa ma ajutați daca puteți.

  52. @DanM: E o problema la conexiunea USB. Fie ai cablu USB neoriginal, fie cel original e defect, fie e un defect la portul sau porturile USB ale calculatorului ori telefonului.

  53. Buna Zaone.

    Am un model 4S, in timpul updatetu-lui sa blocat, de atunci nu am mai reusit sa ies din Recovery mode.
    Am facut tot ce ai scris tu in cazul in care nu se poate iesi din recovery mode. !
    Insa in cazul Iphonen-ului meu , nu vrea sa mearga.
    Tiny umbrela, nu functioneaza, Recboot, nu il scoate din modul lui. Multe alte programe, de acest gen, nu il scoate.
    Tin sa evidentiez ca toate programele, le am aranjat in asa fel sa funtioneze perfect, fara erori.

    Apoi am schimbat conectorul, de la terminalul Idevice, folia , completa. Din nou, nu a dat rezultate.
    Alt cablu nou. La fel.

    Te rog tare mult sa imi spui daca mai sunt ceva soluti in afara de o placa noua, pt el?

    Multumesc mult anticipat, acest site e de mare ajutor

  54. am o problema cu ipod model a1219 clasic mi sa blocat ,imi scrie ipod dezactivat si conectare la itunesajutatima daca stiti

  55. Buna,
    Am in ipad si nu il mai pot porni
    Problema: a intrat intr-un mod lupa
    Vad si pot umbla pe ecran dar toate sunt ca intr-un zooooom urias
    Ce pot face ?