Prima Pagina Apple Tim Cook ar fi platit 60 de milioane de dolari din banii...

Tim Cook ar fi platit 60 de milioane de dolari din banii sai pentru a inchide disputa legala cu Proview

Proview iPad

  Saptamana trecuta disputa legala dintre iPad si Proview s-a incheiat printr-un acord conform caruia Apple se obliga sa plateasca 60 de milioane de dolari companiei asiatice pentru ca a utilizat fara drept marca iPad cand si-a vandut tableta in China. Acum, la o saptamana dupa incheierea cordului, oamenii celor de la Proview sustin ca Tim Cook ar fi platit din buzunarul sau suma de bani, facand legatura dintre aceasta suma si cele 75 de milioane de dolari pe care Tim Cook a refuzat sa le primeasca drept dividende pentru actiunile detinute la Apple.

Pointing out that Apple CEO Tim Cook in May refused his US$75 million dividends from over 1 million shares, Proview’s founder and chairman Yang Rongshan–who fought with Apple for the iPad trademark in China and was awarded US$60 million by the court–said people around him realized the amount was “very close with the compensation Apple would pay for Proview”. Ray Mai, who served in the legal department for Proview’s Taiwan arm, held the same view. Speaking to IT Times, a mainland-based technology newspaper, Mai said the trademark dispute was distinguishable from other infringement cases as someone in Apple who had made a mistake, and the consequences of which should not be passed to the shareholders.

“Since Steve Jobs was gone, Cook should take up the responsibility,” said Mai.

  Desigur ca totul este doar o pura speculatie, Tim Cook refuzand intr-adevar o suma foarte mare de bani, insa ma indoiesc de faptul ca acest refuz ar avea legatura cu Proview. Se pare ca niste angajati ai Apple ar fi facut greseli mari in perioada in care marca iPad ar fi fost achizitionata de la Proview si chinezii considera ca Tim Cook ar fi platit, cu proprii bani, greselile facute in trecut de catre Apple. Daca aceasta teorie este adevarata, atunci Tim Cook merita tot respectul angajatilor sai, insa eu sunt extrem de circumspect in legatura cu adevaratele motive ale refuzului lui Tim Cook de a incasa bani.

 • Andrei Savescu

  Saracu de el……rau ii merge :))

 • Anonymous

  Da, si eu sunt circumspect.
  Oricum, daca traia Jobs, procesul continua inca 100 de ani si Apple nu vindea iPad in China.

 • Daniel Ristea

  lol pai cum sa merite respectul? pai asa se comporta un lider? da din banii lui. tim bucatarul e pe alaturi rau dar daca a facut chestia asta directorii aia de pe la apple cred ca se sparg de ras.

 • Claudiu daniel

  La cati bani are pt bine acelora care probabil nu au atatia bani sa gandit sa puna capat la toata tarasenia asta cu bani de la el ! Pt noi pare atat de ciudat dar exista si altfel de oameni altfel decat pe care ii cunoastem noi . Ei i-si permit sa-si faca cadouri masini case de sute de mii sau milioane de $ … e alta lume, e lumea lor, unde banul nu e tot si banul nu are aceasi valoare ca pt noi !!

 • Ionel Craciunel

  @Claudiu daniel: pai nu despre bani e vb. aici, ci despre faptul ca unii angajati au gresit grav ca au pus societatea apple in situatia de a nu putea vinde in China, unde produsele apple sunt vandute pe piata neagra mai bine ca organele umane!
  deci prin analogie cand o sa greseasca aia de la hardware si o sa se stinga telefonul din 3 in 3 minute (Doamne fereste-ne) o sa aiba impresia baietii ca nu patesc nimic, ca de` nici aia de la juridic nu au patit nimic ca a platit omu’ bun la suflet de la el !
  asadar o atitudine total necorporatista a lui Cook si oricat ne place sau nu, da`ia corporatiile mari au atitudini “corporatiste” si afacerile de familie raman… cu clienti doar din familie.