iPhone 5 – mai putine zvonuri, mai putine poze trucate si o consecventa in sustinerea informatiilor

  In vara anului trecut internetul a fost “inundat” de imagini in care se presupunea ca avem prezentat noul iPhone 5 al companiei Apple si desigur ca ele erau sustinute de diverse informatii contradictorii ce avea legatura cu structura sa interna. Atunci lumea nu mai stia ce sa creada despre viitorul iPhone pe care compania urma sa il lanseze si in final toti au fost “dezamagiti” de iPhone 4S-ul lansat de Apple, dar acesta s-a dovedit a fi un terminal extrem de popular cu vanzari initiale mult mai bune decat cele ale iPhone 4.

  Spre deosebire de anul trecut, anul acesta zvonurile despre iPhone 5 sunt mai putine, exista mai putine poze trucate si informatii despre hardware, dar exista mai multe concepte. Cum conceptele nu conteaza, revenim la realitate deoarece zvonurile prezinta toate aceleasi informatii, se coroboreaza unele cu altele, semn ca la sursele acelor informatii exista un consens cu privire la ce trebuie sa ajunga la publicul larg. Multe dintre zvonurile publicate pe internet nu sunt reale, ele sunt publicate doar pentru a dezinforma si a genera confuzie in randul utilizatorilor, insa destule dintre ele prezinta macar in parte realitatea.

  Anul acesta majoritatea zvonurilor despre iPhone 5 prezinta un dispozitiv cu un ecran de 4 inch si rezolutie mai mare, prezinta schimbari ale design-ului, modificarea pozitionarii unor porturi si schimbarea portului conector USB, totul fiind prezentat in acelasi mod de catre toti ce care obtin informatii de la “surse” din interiorul Apple. Eu unul cred ca aproximativ 50% dintre aceste informatii sunt pure inventii, 20% reprezinta contrainformatii are competitorilor, 20% reprezinta dezinformare din partea Apple si 10% este adevarul pe care il vom regasi in viitorul terminal.

  In final iPhone 5 urmeaza sa fie prezentat in toamna acestui an si sper sa fie mai interesant decat iPhone 4S-ul de anul trecut.