Prima Pagina aplicatii Google ii invata pe dezvoltatori cum sa oblige aplicatiile sa deschida link-uri...

Google ii invata pe dezvoltatori cum sa oblige aplicatiile sa deschida link-uri cu Google Chrome pentru iOS

  Acum aproape doua saptamani de zile cei de la Google au lansat in App Store o versiune pentru iOS a browserului Google Chrome si desigur ca acesta nu avea chiar toate functiile de care utilizatorii aveau nevoie, dar mai important decat atat, link-urile din iOS nu se deschid nativ cu el ci folosind Safari. Au aparut in Cydia diverse tweak-uri care implementau optiunea de a transforma Google Chrome in browserul nativ al iOS, insa desigur ca nu toti posesorii de iDevice-uri fac jailbreak. Apple nu ne va da optiunea de a alege browserul implicit al iOS, asa ca Google ii invata pe dezvoltatori cum sa convinga aplicatiile sa deschida link-uri direct cu Google Chrome.

  Intr-o pagina speciala cei de la Google detaliaza tot ce trebuie facut pentru a convinge aplicatiile sa deschida link-uri in Google Chrome si functia se bazeaza pe sistemul Open With din iOS care ne permite sa deschidem anumite fisiere folosind aplicatii din iDevice-uri. Sunt sigur ca Apple va gasi o metoda de a bloca functionalitatea aceasta pentru Google Chrome inainte ca dezvoltatorii importante sa isi actualizeze aplicatiile, insa in curand cred ca vom vedea primele titluri ce vor includein descriere implementarea acestei functii.

 • crocodilu

  pretty basic stuff, nimic complicat, sunt zeci de apps pe care le poti ‘controla’ in felul acesta, cu openURL.
  Se poate extinde ca app sa prinda orice URL pe care apesi in interiorul aplicatiei tale si sa nu dea controlul mai departe catre Safari, ci faci ce vrei tu cu linkul, in speta il pasezi lui Chrome.

  Da asta nu schimba cu nimic lucrurile, tot nu e default browser de peste tot, ci doar pentru linkurile pe care le deschizi din aplicatia ta.
  Iar cum tendinta si bunul simt zice sa-ti deschizi linkurile intr-un webview intern ca sa nu parasesti aplicatia si sa confuzezi userul, iar nu-si are rostul chestia asta cu Chrome.

  Una peste alta, e un fel de caca maca ce ne “invata” Google :))

 • Răzvan G

  Băi ce-și mai bagă nasul, frate…

 • paraipan

  E plin de bug-uri Chrome-le asta , il folosesc de multa vreme pe PC, numai probleme am avut cu el, probleme care nu le am ep IE sau Opera. Singurul avantaj din punctul meu de vedere este ca isi sincronizeaza foarte simplu si rapid, adresele salvate, astaa chiar imi place, ijn rest…praf. Si nu o zic doar eu, ci si o gramada de cunoscuti care fac programare web.

 • Da, e plin de buguri intr-adevar.

 • Aura

  Imi zice si mie cineva cum pot viziona posturi tv romanesti pe iphone? Ma interesseaza in mod special antena 1 . Multumesc

 • bogdan

  eu nu stiu cu ce buguri v-ati intalnit…il fol si pe xp si pe 7 si nu mi-a dat mai niciodata vreo eroare.

 • paraipan

  @Bogdan, un browser nu inseamna neaparat NUMAI navigare pe tot felul de site-uri.
  Iti dau un exemplu ce mi se intampla mie. Fac deseori randari de modele 3D sau calcule pe baza de ecuatii matematice foarte complexe, procesorul este solicitat aproape 100% iar din 8 G de memorie, vreo 7-7.5 G sunt ocupati si ei. NU EXISTA, dar fara exceptie, nu exista situatie de acest caz cand prelucrez astfel de date , ca Chrome sa nu crape, imi apare figura aia posomaorata si imi spune ca a intervenit o eraore (atat, fara explicatii suplimentare) si ma pune sa inchid paginile deschise in el. La fel , mari probleme cu integrarea aplicatiilor bazate pe java sau flash. Precizez ca pe IE sau Opera niciodata nu am avut asemenea probleme. Si multe alte probleme ce am mai avut cu el, nu stau sa le insir acum pe toate

  Reped, browser internet nu inseamna doar google.com, yahoo.com si alte minuni de-astea.