Iata povestea unui fotograf caruia Apple i-a trimis Serviciul secret din SUA pentru a il perchezitiona

  Daca nu ati aflat inca, Apple are relatii foarte stranse cu guvernul american si nu numai, Steve Jobs  intalnindu-se in repetate randuri cu presedintele american Barack Obama, iar sefii congresului american l-au primit cu bratele deschise pe Tim Cook. Pentru ca Apple este o companie atat de populara, securitatea este un lucru important pentru ea, iar asta a flat un fotograf american care a avut nenorocul de a fi perchezitionat de catre Serviciul Secret din SUA care a fost trimis de catre Apple in casa sa. In mod normal Serviciul Secret il apara pe presedintele american, insa el are o divizie speciala care se ocupa de infractiunile informatice, iar aceasta divizie a fost contactata de catre Apple si mai jos va voi spune de ce.

  Se pare ca fotograful perchezitionat a avut la un moment dat ideea sa faca niste timelapse-uri si a decis sa instaleze in calculatoarele unui Apple Store o aplicatie care prelua pozele facute de vizitatori pe Mac-uri si le transfera in propriul calculator. Desi a vorbit cu un angajat si l-a intrebat daca poate sa faca aceasta operatiune, se pare ca Apple nu a fost de acord cu ea, iar Serviciul Secret a fost implicat dupa ce sute sau mii de poze au ajuns in mainile fotografului. Povestea intreaga o puteti citi la cei de la Wired, unde puteti afla cum s-a rezolvat intreaga problema, insa va recomand sa aveti rabdare deoarece totul se intinde pe nu mai putin de 8 pagini.

4 COMENTARII

  1. E vorba de preferintele fiecaruia, si nenoroc se foloseste, daca-i place lui mai mult e treaba lui, nu-l pot eu opri.
    @djcata: Las-o pe mana autoritatilor, stiu ca esti expernt in procese cu brevete si hatereala vis-a-vis de Apple, dar las-o asa.