Prima Pagina Apple Televizorul Apple ar putea avea Retina Display

Televizorul Apple ar putea avea Retina Display

  In ultimele saptamani au cam disparut zvonurile privind posibila lansare a unui televizor Apple, insa cei de la cNET reaprind astazi discutiile dupa un interviu luat CEO-ul DisplayMate. Acesta sustine ca Apple ar putea implementa noile ecrane Retina in viitoarele sale televizoare si totul are legatura nu cu rezolutia, ci cu calitatea imaginilor. Teoria sa ne spune ca Apple ar fi interesata sa ofere pe iDevice-uri aceeasi calitate a imaginilor, indiferent despre ce terminal vorbim si singurul mod prin care ar putea oferi o asemenea consistenta in calitatea ecranelor ar fi implementarea Retina Display-urilor.

My…theory is that color consistency and accuracy among all Apple devices is more important for Apple than Retina Display resolution and will be the strategic basis for the eventual launch of an Apple Television.  Starting with the new iPad 3, images on all future Apple devices and displays will appear visually identical and with extremely accurate colors and images. Why does Apple need to introduce its own Apple Television with an actual TV screen as opposed to just relying on an Apple TV streaming box connected to some other brand of TV? Because all existing TVs produce inaccurate and inconsistent colors and images that will be poor matches to Apple’s own iPhones and iPads.

  Continuandu-si afirmatiile, CEO-ul sustine ca televizoarele actuale cu rezolutie 1080p sunt deja “Retina” daca este sa luam in considerare densitatea pixelilor si calitatea imaginilor. El spune ca un televizor Apple va avea cel mai probabil rezolutie 1080p, mai mica decat cea a ecranului iPad 3, si se va considera ca are un Retina Display, dar desigur ca totul este doar o simpla teorie. Daca ea se va adeveri sau nu vom afla in lunile urmatoare si va fi extrem de interesant de urmarit subiectul.

 • Cum sa fie Retina dacă e 1080p pe 40 de inci, iar pe 15 inci abia la 1440 e Retina?

 • Ionescu George Alexandru

  Mai mult de full hd nu e necesar momentan si nu vad de ce ar fi necesar in urmatorii ani. Am o plasma Panasonic 50ST30 iar distanta de vizionare optima este de 2,5-3m si nu se pot distinge pixelii folosind semnal full hd. Am testat 720p vs 1080p iar diferenta este foarte mica, spre insesizabila, iar pentru average joe e ca si inexistenta diferenta, deci peste 1080p cred ca e inutil pentru diagonale sub 60-70″ .Mi se pare exagerata afirmatia lor precum ca “all existing TVs produce inaccurate and inconsistent colors and images” sincer sa fiu. Nu exista tv-ul perfect si ma indoiesc ca Apple sa il scoata peste noapte si la un pret competitiv pe masura. Vor avea mult de munca sa ajunga plasmele panasonic generatia nou aparuta la IQ si pret care sunt cam benchmark in industrie in acest moment.

 • ioverdoze

  pai daca o sa fie “macar” 4k si nu retina, atunci il cumpar, dar ma indragostesc si de apple :))

 • bogdan

  Cu siguranta daca vor lansa vor fi primii cu un televizor 4k. Cu iphone 2g, apple a schimbat lumea telefoanelor, cu ipad a tabletelor, iar cu noul macbook pro si al laptopurilor, ar fi un pas mare si pentru televizoare..

 • @nnnnkjuil: Tine de dimensiuni si de distanta de la care privesti.

 • dode56ro

  Nu il scoate peste noapte, se lucreaza de cel putin 3 ani la el.

 • ioverdoze

  @bogdan, toshiba a scos pe piata un televizor de 55 de inchi ce are rezolutie 4k, insa este foarte scump. aproape 10.000 de euro 🙁

 • eu

  Nici nu se compara cu un LED 3D de la Samsung…
  A scos Panasonic o plasma de 145″ si rezolutie de 8K 😀 – Asta da TV

 • Nimic nu se compara cu Samsung, stiu.

 • eu

  @bogdan : La acelasi pret cu un MacBook Pro iti cumperi un laptop Alienware, care e mult mai bun. Dupa mine, Alienware face laptopurile perfecte.

 • So true, dar tot nu e un Mac.

 • eu

  Imi place ironia, dar aici am dreptate. TV-urile Sansung sunt cele mai bune de pe piata. Stiu cum gandesti tu Zaone: Tot ce e Apple (daca e bun sau nu) la tine e extraordinar, tot ce e Samsung e shitty, iar de restu nici nu te intereseaza… :)) Am dreptate? :))

 • Nu, dar Samsung nu e “zeul” televizoarelor.

 • eu

  Stiu, dar sunt destul de bune 😀 Oricum un Apple TV ar fi interesant si am citit ca Apple a inceput productia smart TV-lui la fabrica Foxconn din Shenzhen. Ar putea fi prezentat odata cu iPhone 5 sau prin decembrie.

 • octavian

  in domeniul tv firmele sony, panasonic si philips dau clasa celor de la samsung, lg sau daewoo asa ca mai interesativa cine sunt cei mai tari in domeniul tv.

 • eu

  @Octavian: Ai dreptate doar in privinta Panasonic. Cnet spune ca cele mai bune televizoare, dupa calitatea imaginilor sunt in ordinea asta : Panasonic TC-PVT50, Sharp Elite X5FD, Samsung Pne 6500.

 • real

  @eu ,poate ai uitat de panasonic Kuro (cel mai bun tv aparut vreodata)
  sharp a decazut in ultimi ani,deci vb istorie

 • Anonymous

  Sharp e istorie si Phillips la fel. Sony si Panasonic folosesc ecrane Samsung la LED-uri – pt ca sunt cele mai reusite.
  Apple va folosi probabil tot ecrane Samsung. Si ecranul este principalul atu al unui televizor.
  Deci Apple nu poate aduce o contributie decat prin soft-ul instalat. Treaba cu retina mai lasati-o balta ca e deja obositoare – nu e nici un standard , nici o tehnologie de productie, e doar marketing Apple. Si nu Apple produce vreun-ul din display-urile “retina”, tot Samsung sau LG sau Toshiba.
  Schimbarea in domeniul televizoarelor va veni cand vor fi folosite ecrane OLED la un pret acceptabil.

 • Florin

  Lucrez in domeniu(vanzari TV) si @18,are perfecta dreptate,majoritarea panel-urilor sunt produse de Samsung,dar pana la un punct, dupa care fiecare si-l finiseaza.