Apple este obligata sa anunte pe website-ul sau si in ziarele din Marea Britanie faptul ca Samsung nu a copiat design-ul iPad

  Recent Apple a pierdut un proces intentat companiei Samsung in care sustinea ca design-ul tabletei iPad a fost copiat de compania asiatica atunci cand a dezvoltat propriile tablete. In baza acestui rezultat un judecator britanic obliga acum compania Apple sa publice pe propriul website, si in ziarele din Marea Britanie, un anunt in care sa spuna ca Samsung nu i-a incalcat brevetele de inventie si nu a copiat design-ul iPad. In cazul in care credeati ca pedeapsa se termina aici, va anunt ca mesajul de pe website-ul Apple trebuie sa ramana public timp de 6 luni de zile, o perioada in care indeajuns de multe persoane afla despre rusinea celor de la Apple.

A judge has ordered Apple to post a notice on its website and in British newspapers highlighting a recent ruling that Samsung didn’t copy the iPad. The notice should outline the July 9 London court decision that Samsung’s Galaxy tablets don’t infringe Apple’s registered designs, Judge Colin Birss said. It should be posted on Apple’s U.K. website for six months and published in several newspapers and magazines to correct the damaging impression the South Korea-based company was copying Apple’s product, Birss said.

  Ati crede probabil ca o asemenea “corectie” ii va linisti pe cei de la Apple care vor renunta la viitoare procese, dar ati gresi. La final va las in compania istoriei.

33 COMENTARII

  1. Cea mai tare solutie data de vreun judecator. S-a facut de rusine pattent troll-ul Apple.
    zaone – pune in insiruirea aia de poze si rama foto digitala facuta de samsung in 2006, altfel nu faci decat sa manipulezi.

  2. genul acela de tablete (before ipad) apar si in stargate atlantis cine s-a uitat la serial stie si a vazut acolo asa ceva.si cand te gandesti ca serialul este facut in 2004!

  3. Anul 2000 este discutabil pt conceptul din link-ul pus de tine. Se pare ca data reala a conceptului, acording to Ive, este undeva prin 2004-2006, in nici un caza 2000.

  4. @Anonymous: Chiar si asa, e inainte de Samsung. Oricum Ive spune ca atunci le-a vazut pentru prima oara, asta nu inseamna ca erau mai vechi. El mentioneaza perioada 2002 – 2004, nu 2006.
    Era vorba de design nu de altceva. Si ce daca era o cutie goala?

  5. Deci rama foto digitala din 2006, a lui Samsung, era un aparat functional, lansat pe piata si care avea un design mult mai apropiat de cum arata tabletele acum, comparativ cu conceptul Apple din 2002-2004.
    Deci acuzatiile de a copiere ar putea fi intoarse impotriva Apple. In plus Samsung nu a avut acces la cutia goala a lui Apple,care era un concept inchis in sertarele din Cupertino, dar Apple s-ar fi putut “inspira” din tableta-rama celor de la Samsung, pt ca aceea era un lucuru real, existent pe piata.

  6. Zaone, in 2000 Apple au facut tot tablet pc-uri si nu o tableta asa cum stii tu acum. Arhitectura ARM nu era suficient de dezvoltata incat sa poata fi folosita intr-un asemenea produs. Chestia aia pe care o tot afisezi nu cel mai probabil are procesore IBM exact ca mac-urile de atunci.

  7. eu nu inteleg prostiile astea din partea Apple. La televizoare cum e? acolo de ce nimeni nu se cearta pe design la lcd si led? Ca nu e Apple nu?

  8. Acum sincer, dacă ar fi să mă iau după Apple: Karl Benz ar trebui să dea în judecată toți producătorii de mașini pentru că folosesc 4 roți și motor 🙂

    Concurența nu face Apple nici un bine, dar nouă, utilizatorilor…DA!

  9. Care copiatori zaone,uite ce au hotarat instantele,in consecinta,cine a copiat?Daca apple este obligata sa poarte coiful rusini!!!!

  10. Stai chill, judecatorul a spus ca nu sunt destul de “cool” tabletele Samsung. In Germania Galaxy Tab 10.1, despre care e vorba in procesul din UK, e interzisa la vanzare de aproape 1 an.

  11. eu cred ca te inseli tu,din cate stim se pare ca tu nu,in germania samsung a modificat designul tabletei si il vinde binemerci,unde ai vazut tu ca tableta este interzisa in germania?

  12. incepe acest forum sa semene a balci: cine a fost primul oul sau gaina?
    Parca nu mai e nimic interesant decat ce s-a mai copiat de la Apple si ce prototipuri mai apar la Iphone. Acum e 5, anul trecut a fost 4 si nu stiu cate topicuri de proptotipuri….
    Interesante discutii!

  13. Da, dar dupa cum vezi design-ul Apple e de prin 2002. Dar nu asta este ideea. Pe mine, ca si pe restul utilizatorilor, ii doare in pix cine si ce brevete are. Daca aia nu si-au brevetat design-ul, e problema lor. Apple a facut-o si acum ii pune la colt, asta e tot. Justitia nu este logica, nici macar nu este dreapta, este oarba, sau cel putin asa ar trebui sa fie.

  14. Pai stai..design-ul la Ipad o fi de prin 2002, dar muritorilor de rand li s-a aratat in 2010.

    Vreau sa zic doar ca nu e vorba de copiat, asta e tot. Acest design a mai fost, nu era nu stiu ce idee mindblowing.

    Concluzia este ca Apple, cu ale lor brevete, incep sa devina foarte penibili. Atat.

  15. Pai atunci zaone daca este oarba si nedreapta de ce vii si manjesti cu noroi pe ceilalti competitori ai apple,cum ca au furat cu nerusinare,cum poti sa afirmi ca au furat cu nerusinare cand ei au scos cu ani buni asemenea tablete si design?
    Apple in 2002 aveau o cutie de plastic goala,aia avea,dar ceilalti competitori oare nu aveau si ei proiectele alea,sau lor le-a venit ideea instant fara sa stea sa o studieze veun pic,si daca le-a venit dupa apple,ei au stiut vreodata ca apple avea o cutie patrata pe care in viitor vroiau sa o faca tableta?Au avut cumva acces la proiectele si secretele apple sa poti afirma ca i-au furat cu nerusinare?
    Acele rahaturi de brevete se dau doar in USA pentru ca vor sa se impuna abuziv peste ceilalti cum fac americani de obicei,dar noi niste oameni cu capul pe umeri cum putem afirma asa ceva ca ceilalti au furat de la apple cand ei au scos produsele astea cu ani buni inaintea apple dar ce sa vezi,nu l-au brevetat.
    Acum daca se duc intr-o instanta cu acel produs care e existat si exista si dai in judecata apple pentru furt si brevet mincinos,oare nu vor castiga?

  16. @Razvan: Nu conteaza, daca e brevetat de Apple, restul nu au ce zice daca nu l-au brevetat cand aveau ocazia.
    @Yoyo: Samsung a scos acum ani buni tableta aia? Nu vad numele Samsung pe ea si doar de Samsung am zis ca au furat. Habar nu ai tu ce avea Apple in 2002, vorbesti doar ca sa-ti ocupi timpul.

  17. Au scos alte produse cu designul ala,si anume rama fotografica,este identica cu tableta la design,dupa care au preluat si designul ala la tableta,dar tu in articol prezinti niste tablete din ani 90 unde vii si spui ca uite cum aratau tabletele inainte sa faca apple ipad,ceea ce e fals,pentru ca existau tablete in aceasi forma pe care apple au copiat-o dar omiti sa precizezi lucrul asta,oare de ce?