Prima Pagina aplicatii Cancerul de piele poate fi acum detectat si cu ajutorul unei aplicatii...

Cancerul de piele poate fi acum detectat si cu ajutorul unei aplicatii pentru iPhone

  Pentru ca iDevice-urile au devenit atat de importante in vietile a sute de milioane de oameni de pe glob, universitatea din Michigan s-a gandit sa faca o aplicatie speciala care sa permita oamenilor sa descopere cancerul de piele. Aplicatia este foarte simpla si foloseste 23 de poze ale intregului corp inregistrate cu aparatul nostru pentru a detecta existena unor elemente care ar putea indica faptul ca utilizatorul are intr-adevar cancer de piele. Desigur ca aplicatia nu trebuie privita cu intreaga incredere a utilizatorului, insa daca ea detecteaza vreo problema, atunci ar fi bine sa faceti un control medical.

UMSkinCheck is intended for skin cancer self exam and surveillance that allows users to complete and store a full body photographic library, track detected moles/lesions, access informational videos and literature and fill out a melanoma risk calculator.  A skin cancer self exam is used to identify suspicious moles or lesions that may be cancer or growths that may develop into skin cancer (precancers). Individuals who are at a high risk of skin cancer are encouraged to perform frequent skin self exams and to have full body photographic surveys taken by professional photographers. Using UMSkinCheck, patients will be able to complete a full skin cancer self exam and photo survey, track and create a history of moles and lesions and receive regular reminders to perform follow up self exams and check on lesions that are being tracked.

  Acest gen de aplicatii ne demonstreaza inca o data cat de importante sunt smartphone-urile si tabletele, dar si cat de utile pot fi ele in salvarea vietilor sau imbunatatirea lor. Aplicatia dezvoltata de catre universitatea americana se numeste UMSkinCheck, insa ea poate fi descarcata numai din App Store SUA urmand acest link.

 • traian

  cum o dai jos ? ca nu e valid pt romania

 • O iei din SUA.

 • Mihai

  Cancerul de piele se poate diagnostica doar de medici cu 11 ani de specializare folosind microscopul si tehnici speciale de colorare.

  Cine a facut aplicatia asta cretina trebuie dus la puscarie.

 • Lucian

  Exista de aplicatia creata de romani de mai mult de un an.
  http://www.skinscanapp.com/index_3

 • Da, dar parca asta are ceva mai multa legitimitate venind de la o universitate unde lucreaza oameni de stiinta.

 • bogdan

  daca esti atat de batut in cap incat sa stai pe plaja la ora 14 meriti sa mori de cancer nu ai nevoie de aplicatie…mai creste iq lumii

 • Lucian

  @zaone – nu poti spune ca e mai proasta ptr ca e facuta de romani!

 • Cine a spus ca e proasta? Am spus ca asta din articol pare a fi mai buna din moment ce e facuta cu supravegherea unor cadre academice.

 • Lucian

  Pai, prin deductie logica, daca aia facuta in state pare mai buna, asta din romania pare mai proasta!
  Cred ca poti cere mai multe informatii firmei romanesti si poti publica un articol comparativ intre cele 2 aplicatii.

 • adzzz

  si cu siguranta acum cancerul de piele va fi descoperit u un iphone :))))
  omfg ce creduli…. sa stiti ca si facultatile mai au nevoie de bani…. mie mi se pare cva tre sa fi un pic tacanit sa te bazezi pe o astfel de aplicatie…. careia nu ii vad rostu 😉

 • Dan

  Multumita smartphone-urilor aceasta industrie va revolutiona medicina cand cu un smartphone si o aplicatie se va descoperi cancerul anal prin introducerea telefonului in fund, sida prin introducerea acestuia in pi*** si tot asa vom trai vesnic…. Cui???? Ei bine unui simplu smartphone:))))

 • adzzz

  genial =)))))