Iata cum trebuie sa filmezi cu un iPhone – o imagine pe care orice posesor de smartphone trebuie sa o vada

  Imaginea de mai sus a fost special facuta pentru persoanele care au un smartphone, dar habar nu au cum trebuie sa isi tina terminalul in mana atunci cand filmeaza si in loc sa surprinda momentele speciale asa cum trebuie, le surprind intr-un format care nu merita privit. Atunci cand tineti un terminal mobil in mana si filmati ceva, asigurati-va ca il tineti in landscape mode, adica inclinat si nu in portrait mode, adica in picioare. Felul in care tineti terminalul afecteaza modul in care filmati si imaginea de deasupra este cat se poate de elocventa.

  Aceasta explicatie se aplica tuturor smartphone-urilor si telefoanelor mobile care pot filma clipuri video, insa tineti minte ca pentru poze trebuie sa aplicati exact aceeasi teorie.

26 COMENTARII

  1. Cum cine nu ? Oricine il duce cat de cat neuronu nu s-a intepat niciodata.

    NerviiMei, tot pe iPhone 4 cu toate versiunile de OS existente (si de la iPhone 3G incoace) nu conteaza pe ce parte ti telefonul, atata timp cat este landscape mode. Nu vei vedea un film cu capul in jos daca nu ti camera in nush ce pozitie. Ce spui este aberant si daca ai problema asta iti recomand cu cea mai mare caldura un restore de OS.

  2. Zaone, daca te referi la faza cu “Trebuie sa fie cu butoanele in jos.” nu are nici o treaba. Si eu am windows si filmez cu telefonul pe orice parte vreau. In principiu, daca filmez ceva aproape de pamant, folosesc inclinatia cu butoanele in jos, daca vreau sa filmez orice altceva si-mi este mai usor sa intorc telefonul in stanga in loc de dreapta, merge fara probleme. Testati careva ca nu va ia mult. Nu mai vorbiti prostii fara sa stiti sigur.

  3. Am pus niste poze cu o moto de vanzare si am facut poze cu butoanele de volum in sus si am constatat ca toate pozele erau invers pe site-ul in cauza. Pe telefon se vedeau normal.

  4. Eu am 4s si am filmat pe verticala cu butoanele in sus si cand am vizionat se vedea cu capul in jos :)))) , asa ca de acum filmez numai cu butoanele de volum in pertea de jos si bineinteles pe verticala.

  5. Nu inteleg de ce aceasta prostie cu WIndows-ul …. trebuie sa ti obligatoriu telefonul cu butoanele de volum in jos ca sa-l poti vedea cum trebuie pe PC …

  6. Andrey cand nu te doare capul te legi !:) Nerviimei asa pe iphone se vede bine adica se roteste oricum l-ai filmat dar pe alt dispozitiv se poate vedea invers ! Bun sfat ! Apreciez astfel de articole cu mici recomandari si trucuri mai asteptam !:)

  7. @Andrey, daca filmezi portret cu ce il treci tu in landscape ca sa iti recupereze si pixelii unde “nu ai filmat” pentru ca aveai telefonu intors invers ?
    doamne … mai si vorbesti

  8. Cand pornesc camera, daca vreau sa filmez in portrait, astept 1-2 secunde sa vad ca butoanele s-au repozitionat si incep filmarea. Nu conteaza cum faci poze/filmezi, daca astepti putin inainte de declansare, orientarea se salveaza normal.
    Apropo, e prima data cand aud ca nu e normal sa faci poze in portrait mode! Am sa stiu!

  9. @AllexChyu

    Sunt o sumedenie de aplicatii pc care au Flip vertical, hotizontal, rotate 90, 180, 270 grade si salveaza totul lossless, deci calitatea nu se pierde. Avidemux, videoredo si multe altele iti ofera aceste functii.

  10. Si, presupun, ca daca filmezi portrait, inseamna ca asta si vrei, nu te intereseaza ce e in jur, de obicei asa filmez oamenii si cladirile, apoi fac un slide de sus in jos, in final cut, cand pun un asemenea video langa altele landscape.

  11. am citit cam tot ce s-a scris aici
    cred ca e un subiect care nu a fost atins
    depinde pe ce vezi pozele
    pe calculator sau ipad
    eu am constatat ca tinand tel vertical pozele se vad mai bine pe ipad