Prima Pagina aplicatii Apple incepe sa blocheze posibilitatea de a pirata in-app purchase-uri, isi incalca...

Apple incepe sa blocheze posibilitatea de a pirata in-app purchase-uri, isi incalca propriile reguli

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Saptamana trecuta v-am prezentat sistemul in-appstore.com care permite utilizatorilor sa pirateze in-app purchase-uri fara a face jailbreak si fara a instala vreo aplicatie in propriul terminal. Sistemul dezvoltat de catre un hacker rus a pus in miscare inginerii Apple care s-au grabit sa descopere metode prin care el poate fi blocat si iata ca Apple incepe acum sa rezolve partial problema. Inginerii companiei au inclus in sistemul de achizitionare a in-app purchase-urilor si identificarea iDevice-urilor noastre in baza UDID-urilor, iar prin aceasta masura compania spera sa blocheze complet tot ceea ce facea rusul.

  Desigur ca Apple a interzis acum cateva luni dezvoltatorilor de aplicatii sa mai preia UDID-urile utilizatorilor pentru notificari Push si alte sisteme, insa compania isi incalca propriile reguli pentru a rezolva o problema mai importanta. Nu se stie daca aceasta cale aleasa de Apple va avea rezultatul final scontat, insa este clar ca pentru Apple conteaza sa se rezolve problmele, indiferent ce reguli se incalca.

 • Rares

  Scuze de off-topic , da pentru mac exista o metoda de a instala aplicatiile platite pe gratis? Gen intallous

 • Nope. Nici nu ai nevoie, Installous-ul instaleaza aplicatii nesemnate, fara el nu poti face asa ceva. Pe Mac poti instala orice fara restrictii, nu ai nevoie de o asemenea aplicatie. Nu, nu stiu unde gasesti aplicatii piratate pentru Mac.

 • Mihai_rt

  O masura disperata

 • Rares

  Am inteles,mersi!

 • Rely

  Ca dovada ca apple nu pune accent pe siguranta datelor utilizatorilor din contra protejeaza developerii… In cele mai multe cazuri noi avem de suferit (furarea datelor fara acordul nostru, tracfic de internet in plus, urmarirea locatilor, etc)
  Daca sunt reale toate acestea poate la un momendat se gaseste un miliardar rus, arabitoi sa ii dea in judecata si sa le ceara daune 🙂

 • Pingback: Apple incepe sa blocheze posibilitatea de a pirata in-app purchase-uri, isi incalca propriile reguli | emperor dave()

 • Ionut1

  Si atunci cand o sa faci restore la un purchase, pe un alt device , ce o sa se intample? 🙂

 • UDID-urile functioneaza si Apple nu zice nimic. Ma folosesc foarte des de UDID si merge fara probleme plus si functii gen flurry analitics foloseste asa ceva si merge.

  Stiu ca una din companiile care fac analize de trafic a primit din partea Apple un mesaj ca poate folosi in continuare UDID-ul. El a fost scos in 5.0 daca nu ma insel dar imediat cum a aparut versiunea urmatoare a functionat din nou.

 • Alex

  Tocmai ce am incercat. Merge, insa nu mai pot instala nici o aplicatie din app store. Am dezinstalat certificatele, si resetata DNS. Insa nimic nu mai merge. Poate fi de la ios 6 beta 3. Daca ai vreun sfat, ascult.

 • Da un reset network settings.

 • Anonymous

  Renuntasem, nu a mers. Insa acum m-am delogat din appstore(settings…) si am intrat in aplicatia appstore sa descarc ceva. Mi-a cerut id si pass, i-am dat, a dat sa mearga si chiar a mers.
  Nu recomand sa incercati pt jocuri varianta cel putin nu pt CSR racing. Repet, lasati CSR racing in pace. Acum tot ce castig, fiecare punct se pierde, nu maic pot aduna. Plus ca mi-a facut prea usoare jocurile. Foarte util pt alte aplicatii, dar nu jocuri. Am facut in app purchaseuri de sute de dolari, ma simt cam vinovat, doar carti (teologie, foarte foarte scumpe).