Prima Pagina Apple Primul prototip al iPad avea un ecran cu diagonala de aproape 13...

Primul prototip al iPad avea un ecran cu diagonala de aproape 13 inch, iata-l comparat cu iPad 2

  V-am spus aseara ca la inceputul anilor 2000 Apple dezvolta ceea ce noi cunoastem astazi drept iPad, insa produsul de atunci arata putin diferit si era usor mai mare. In aceste imagini aveti o comparatie intre prototipul dezvoltat atunci si tableta iPad 2, iar la o prima vedere se pare ca Apple vroia sa dezvolte un MacBook cu ecran touchscreen si nu o tableta. Prototipul dezvoltat atunci avea un ecran cu diagonala de aproape 13 inch si 1 inch grosime, deci era mult diferit fata de tableta iPad asa cum o stim noi astazi, sau fata de primul model al acestui produs.

  Prototipul vechi al iPad era de 3 ori mai gros decat iPad 2 si avea un ecran ce oferea cu 40% mai mult spatiu pentru vizualizarea imaginilor, deci vorbim despre un produs care cu siguranta ar fi avut succes la acea vreme, mai ales ca nu arata chiar atat de rau. Desigur ca Apple a ales sa il lanseze 8 ani mai tarziu si asteptarea a fost de bun augur deoarece iPad este acum cea mai populara tableta din lume.

 • AlinCatalin

  Astia nu mai stiu ce prostii sa mai inventeze. Au scos displayul de la un mac white de 13 si ne baga pe gat prototipuri.

 • KFF

  N-ai inteles nimic din tot articolul …

 • Alex

  @AlinCatalin

  Prietene la inceputul anilor 2000 acel ipad cu ecran de 13″ era UN PROTOPIT. Daca nu sti cei aia cauta pe : http://www.google.ro

  Daca il lansau in 2001 sau 2002 era rupere, si probabil best buy !

 • adrianC

  Poate atunci nu eram pregatiti pentru o tableta….Sau poate ar fi fost foarte,foarte scumpa.

 • Alle

  @AlinCatalin, cum nu te-au calcat fratioare masinile pe strada pana acum ?!

 • djcata

  era doar o cutie …. in plus cine garanteaza ca a existat atunci si nu e mai recent ?

 • si totusi prima tableta lansat a venit de la microsoft in 2002 🙂

 • Dragos

  De ce nu au lansat apple tableta asta in 2000? Simplu – calcule economice. Probabil ca in perioada aia erau pe un trend ascendent si nu ar fi ajutat prea mult (din punct de vedere al profitului). Au mai asteptat ceva ani, au lansat-o si acum au cel mai mare profit din lume. Evolutia unui business are forma de curba gaussiana (o perioada de crestere urmata de stagnare si pe urma de o descrestere). Tot timpul o firma care vrea eficienta maxima va lansa produse noi (aici nu ma refer la upgrade-ul performantelor unor device-uri deja existente) exact in perioada de descrestere pentru a aduce iar firma pe un trend de crestere. Din pacate firmele nu mai au ca scop evolutia tehnologica ci maximizarea profitului (si de multe ori sunt doua lucruri total diferite). Sunt convins ca apple lucreaza in prezent la niste prototipuri de nici nu ne imaginam, insa o sa le vedem pe piata abia peste cativa ani cand profitul va incepe sa scada. Exact din motivul asta, in ultimii ani, nici un produs apple nu a avut o evolutie spectaculoasa (le-au mai pus niste ram, niste pixeli in ecrane si camere, niste GHz in procesoare, hard-uri SSD si cam atat). E exact ca o masina care merge foarte repede – de ce sa accelerez la maxim si sa consum benzina daca ea merge foarte repede, accelerez doar asa usor cat sa ii mentin viteza, cand o sa inceapa sa incetineasca abia atunci o sa accelerez.