Prima Pagina Apple Apple isi plateste partenerii tarziu, incaseaza rapid banii de la clienti

Apple isi plateste partenerii tarziu, incaseaza rapid banii de la clienti

Compania Apple are o rezerva monetara de 112 miliarde de dolari si daca istoria ne spune ceva, atunci maine ar trebui sa aflam ca aceasta suma a crescut cu aproximativ 5 – 6 miliarde de dolari. Va intrebati probabil cum a reusit Apple sa adune atat de multi bani in conturile sale. Ei bine, se pare ca Apple stie sa negocieze foarte bine contractele sale si unul dintre punctele cheie le reprezinta platile catre partenerii sai. Apple este, in medie, platita de catre clienti la 18 zile de la achizitionarea unui produs, insa compania isi plateste partenerii la nu mai putin de 83 de zile dupa ce este facturata o suma de bani.

Acesata distanta foarte mare dintre momentul in care banii intra in companie si pleaca spre furnizori le permite celor de la Apple sa administreze mult mai bine finantarea chestiunilor urgente si nu numai. Apple este desigur una dintre putinele companii importante care plateste atat de tarziu partenerii, cei de la WSJ sustinand ca altii o fac mult mai repede din momentul in care sunt facturati.

 • Csi02

  Stie careva din voi la ce pret iese din fabrica un iphone? 🙂

 • xs

  pana-n 200 de dolari

 • Andrey

  0,79 Euro :))

 • bogdan

  Pai este relativ normal pentru orice firma. Eu lucrez in vanzari, este o practica normala sa cumperi ca si firma cu scadenta la 60-90 zile si sa vinzi cu incasarea pe loc sau in cateva zile. Singura conditie este sa prezinti o oarecare incredere pentru furnizorii tai pentru a ti se permite scadente la perioade ulterioare iar in cazul asta nu stiu cati furnizori se tem ca apple ar da faliment sau s-ar apuca de manareli cu facturi si incidente bancare in acele urmatoare 60-90 zile.

 • Liviu

  Pai am citit Pe net ca prețul unui 4s la iesirea din Uzina e de 132usd , pret la care nu era adaugata manopera fabricii . De la acest adaos atât de nesimtit obtine Apple bani așa de mulți . Insa fraier nu e cel ce cere atât de mult pe telefon , fraier e cel ce da atâtia bani pe telefon . Eu sunt unul din astfel de fraieri , cu doua iPhone in casa . Telefonul NU Face 500 de euro !!!