iPhone 5 va avea un port conector de 19 pini conform Reuters

  Intr-un articol publicat astazi, cei de la Reuters reconfirma ceea ce multi dintre noi stiam deja, faptul ca iPhone 5 urmeaza sa aiba un port conector mai mic, de 19 pini. Informatia vine de la surse apropiate celor de la Apple, dar ea nu este noua si cu siguranta nu mai surprinde pe cineva. Practic portul conector al viitorului iPhone va fi cu aproape 40% mai mic decat actualul, in imaginea de mai sus il aveti prezentat si ar fi bine sa va obisnuiti cu el deoarece va fi implementat in toate iDevice-urile care urmeaza sa fie lansate de Apple.

Apple Inc’s new iPhone will drop the wide dock connector used in the company’s gadgets for the best part of a decade in favor of a smaller one, a change likely to annoy the Apple faithful but which could be a boon for accessory makers. The iPhone 5, Apple’s next generation iPhone expected to go on sale around October, will come with a 19-pin connector port at the bottom instead of the proprietary 30-pin port „to make room for the earphone moving to the bottom”, two sources familiar with the matter told Reuters.

  Se specula ca noul port este implementat deoarece Apple ar dori sa respecte un angajament facut in fata UE, angajament conform caruia iDevice-urile ar urma sa aiba porturi microUSB in locul celor actuale de 30 de pini, insa Reuters vine cu alta teorie. Ei sustin ca Apple a micsorat dimensiunea acelui port conector pentru a putea implementa jack-ul audio in partea de jos a iPhone-ului si aceasta este prima oara cand auzim despre motivul acestei schimbari. Indiferent care este motivatia reala din spatele acestei modificari, cert este ca vom fi nevoiti sa inlocuim toate accesoriile care se conecteaza la iPhone prin portul sau conector, iar aici vorbim despre investitii delog neglijabile.

Articolul precedentChiar iti doresti sa fii precum Steve Jobs?
Articolul următor20 wallpaper-uri Retina pentru iPhone, iPod Touch si iPad
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.