Apple sustine ca Samsung ii datoreaza 2.5 miliarde de dolari iar utilizatorii Android ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru functii ale iOS

  Direct din dosarul unui proces intentat de catre Apple companiei Samsung avem un document in care compania din Cupertino sustine ca asiaticii ii datoreaza nu mai putin de 2.525 miliarde de dolari in urma incalcarii unor brevete de inventie. Apple sustine ca a pierdut 500 de milioane de dolari, profit, din cauza incalcarii brevetelor de inventie, 25 de milioane de dolari reprezinta daune pentru utilizarea tehnologiilor brevetate, iar 2 miliarde de dolari reprezinta suma pe care Samsung ar fi obtinut-o in mod ilegal prin utilizarea acestor tehnologii.

  Apple afirma ca Samsung a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri prin furtul proprietatii intelectuale si a castigat miliarde de dolari in urma acestor actiuni de copiere a tehnologiilor brevetate de catre ea. In baza acestor afirmatii sunt cerute cele 2.525 miliarde de dolari de la Samsung, insa stim cu totii ca sansele ca acasta suma sa fie platita sunt foarte mici. Chiar si asa, Apple sustine ca pentru a breveta tehnologiile sale ar cere 24$/terminal pentru brevete ce au legatura cu design-ul si 2$/terminal pentru brevetul care descrie o tehnologie utilizata in interfata iOS-ului.

  Compania merge destul de departe cu afirmatiile spunand ca posesorii de terminale Android ar fi dispusi sa plateasca preturi cu 90 – 100$ mai mari pentru terminalele mobile care ar contine functii disponibile acum exclusiv pe platforma iOS. Desigur ca vorbim doar despre niste estimari ale avocatilor Apple care sustin ca Apple le datoreaza celor de la Samsung cate 0.0049 dolari pentru fiecare iDevice care incalca un brevet FRAND, deci o suma infima care este departe de ceea ce a cerut Samsung prin instante.

  Practic Apple cere foarte multi bani si face afirmatii care in lumea reala nu par a fi sustinute de ceva, dar in mare asta fac avocatii in instante.