Apple inregistreaza o crestere in vanzari, incasari si profit, actiunile scad si necunoscatorii cred ca Apple are mari probleme

3

  Aseara Apple a anuntat ca a vandut zeci de milioane de iDevice-uri, milioane de Mac-uri si a inregistrat 35 de miliarde de dolari incasari din care 8.8 miliarde de dolari reprezinta profit. Avand in vedere ca fata de Q1/Q2 2012 vanzarile au scazut, multi s-au grabit sa afirme ca Apple are probleme, ca iDevice-urile sale nu mai sunt interesante, insa in realitate vorbim despre o crestere consistenta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Fata de Q3 2011 Apple a inregistrat o crestere in vanzari pe toate fronturile, insa aceeasi crestere se aplica si in cazul incasarilor/profitului.

  Este adevarat ca Apple a raportat rezultate mai mici decat cele estimate de ea sau de analistii americani, insa chiar si asa compania este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar scaderea fata de trimestrele fiscale anterioare este perfect normala avand in vedere ca suntem in mijlocul verii si iPhone 5 urmeaza sa fie lansat peste doar cateva luni de zile. In fata acestor rezultate analistii americani s-au “panicat”, valoarea actiunilor companiei a scazut rapid cu cateva zeci de dolari, insa in sesiunea de trading de dupa inchiderea bursei lucrurile au revenit aproape de normal, pentru ca Apple nu este o companie cu probleme.

  Cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut este mare, scaderea fata de trimestrele fiscale anterioare este normala pentru ca, in fond, o companie nu poate fi tot anul pe crestere.