iPhone-ul castiga teren in fata smartphone-urilor Android in SUA

  Aproape toti producatorii de terminale mobile si-au prezentat rezultatele finaciare pentru Q2 2012 si in SUA avem parte de o surpriza extrem de interesanta. Se pare ca acolo vanzarile de terminale Android au scazut in loc sa creasca si in Q2 2012 numarul de unitati vandute este cu aproape 2 milioane mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea Android-ului pare sa fi fost cresterea iPhone-ului deoarece diferenta dintre anul acesta si anul trecut este de exact 2 milioane de unitati si asta a generat o mare crestere a cotei de piata.

  Cota de piata a iPhone-ului a crescut cu exact 10% fata de Q2 2011, in timp ce cota de piata a Android OS a scazut cu 4.3%, insa nici RIM nu o duce mai bine deoarece a pierdut 4% din cota de piata. Per total piata smartphone-urilor a scazut cu 5.4% in SUA in Q2 2012 desi au fost lansate terminale Android foarte interesante. Apple se afla intr-o situatie complet diferita de ce a aproducatorilor de smartphone-uri Android deoarece compania din Cupertino a inregistrat o crestere de aproximativ 34% in dauna competitorilor direct.

  Avand in vedere ca iPhone 5 urmeaza sa fie lansat probabil pe 21 septembrie, este de asteptat ca vanzarile de terminale Android sa creasca doar in Q3 2012.