Prima Pagina aplicatii 400.000 de aplicatii din App Store nu au fost descarcate vreodata

400.000 de aplicatii din App Store nu au fost descarcate vreodata

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  In momentul de fata exista peste 650.000 de aplicatii in App Store-ul companiei Apple, insa 400.000 dintre ele nu au inregistrat vreo descarcare si nu au vreun rating, informatia venind de la o companie specializata pe analizarea aplicatiilor din App Store-uri. Cifra de aplicatii care pur si simplu exista in App Store este foarte mare si pune putin in perspectiva lucrurile. Practic mai bine de jumatate din App Store este plin de aplicatii care au fost probabil acceptate doar pentru a “ingrosa randurile” si nu au vreo utilitate reala pentru utilizatori, sau au o utilitate dar nu au fost descoperite de acestia.

“The reality is there are only a couple of thousand apps that really make some kind of downloads,” Christian Henschel, Adeven CEO, told me. “This is based on Apple’s closed system — it’s tough to discover those kinds of apps. You don’t have proper search, so the only way to discover new apps is through the top listing.”

“If you’re not on those lists, it’s not sure that you’re being discovered by anyone else. The top 25 tend to be the same companies who spend millions of dollars to get to the top of those lists. If you’re an independent, small app publisher, then it’s really tough to be discovered.”

  Ce anume a cauzat aceasta problema? Ei bine iata doua posibile motive: fie Apple a aprobat aplicatiile doar pentru a creste numarul titlurilor disponibile, ele nefiind intr-adevar utile cuiva; fie sistemul de descoperire a aplicatiilor este atat de prost incat multi dezvoltatori nu isi vad munca rasplatita. Cred ca rezultatul final are la baza o combinatie a celor doua motive si cred ca Apple trebuie sa faca rapid ceva pentru a salva situatia deoarece exista foarte multi dezvoltatori ale caror aplicatii, probabil bune, nu sunt descoperite.

 • PegasosII

  Ciudata ipoteza …eu de exemplu peste 2600 de aplicatii free si mai nou cumparate in AppStore România

  Bine e ca ai de unde alege aplicatiile

  Fata de Android Market care e varza si nu e optimizat pe device (dupa download te trezeste ca aplicatie crashuie pe telefon )

  Sa fie 1000000 de aplicatii asta îmi doresc

 • Hybrid

  Cred ca mai degraba prima varianta.l.

 • crocodilu

  Mi se pare greu de crezut asta. Ca n-au ratinguri e una, foarte posibil, dar sa nu fie descarcate NICIODATA (nici macar de dezvoltator) mi se pare destul de imposibil.
  Nu stiu de unde au ei access la numarul de downloaduri care nu este public in nici un caz, cred ca tot ce-au facut a fost sa analizeze toate apps care au si care nu au reviews.
  In cazul asta analiza e complete useless, faptul ca un app nu are reviews nu inseamna mai nimic. Ma rog, e bine sa le ai, dar sunt aplicatii cu sute de descarcari si fara niciun review.

 • ionut

  Seriously??

 • aadda

  bullsh*t . cum sa nu fie descarcate??????????

 • Mankid40

  Nici dizvoltatorul nu da $0,99 ptr o aplicatie de a sa!
  :))

 • bogdan

  eu cred ca e un pic de adevar in chestia asta…si pana la urma din alea 650.000 sunt foarte putine care vin cu ceva unic…pe cand aveam ipod vroiam sa joc bejewelled sau ceva asemenator…nu mi-a venit sa cred cate alternative aveam…

 • crocodilu

  Mankid40, dezvoltatorul isi recupereaza 66% din cost daca si-o cumpara singur 😉

 • Bobytza

  Dezvoltatorul nu are nevoie sa si-o cumpere 😐 Face palm

 • crocodilu

  bineinteles ca are nevoie, cand topul din Ro te duce pe primu loc de la unele categorii si cu UN download, atunci sigur isi downloadeaza fiecare developer aplicatia o data.
  In afara de store-urile mari, US etc, sunt o gramada de store-uri mici in lume unde cu o cutie de pateu faci petrecere… pardon, unde cu un download ajungi sus in top la o categorie.

  Cu facepalmu sari dupa ce judeci putin, altfel … fail.

 • Alexander

  inca 400.000 de comori ascunse in appstore 🙂

 • thewildnath

  Nu imi pot da cu parerea dar sunt chiar suparat in anumite cazur din vina restrictilor din AppStore ca de exemplu OnLive(gaming de consola pe PC ,idevice si android) care nu a fost aprobat in AppStore…

 • Mihai_rt

  Majoritatea le gaseste sub 2, 3 nume si fac acelasi lucru, deci e cam logic

 • Claudiu daniel

  Sistemul de gasire e defectuos ! Si in plus ar trebuii patentate anumite aplicatii cu un nr de functii ca astfel de aplicatii sa nu sa repete, caci unele se repeta prea mult ! Nu stiu cum face apple probabil da dar cand le trimiti ca dezv app si cu lista de functii ei ar trebuii sa ti-o accepte sau nu in urma unui stiudiu asupra ei : o mai avem facuta de altul sau nu ! Sau macar sa mai aduca cateva functii utile in plus !

 • De ce claudiu sa patenteze functii..nu asa se procedeaza..numai apple patenteaza pana si modul de a respira.
  Ce te faci daca prima app e o porcarie iar a doua cu aceleasi functii si ceva in plus, mult mai buna vine in urma..nu o mai acceptam?!
  Cred ca studiul are mare dreptate..sute de mii de aplicatii bagate pe motiv de lauda nu fac nimic sau sunt tepe ordinare.
  Rusine apple..
  Si cand te uti la conferinta si zice boul ala cate aplicatii sunt in store, oile din sala aplauda frenetic de zici ca au vazut inventia becului..tipic comunist..cred ca sunt platiti sa aplaude la un semn..