Apple a fost actionata in judecata pentru incalcarea unui brevet de inventie ce are legatura cu FaceTime

  In anul 2010 compania Apple lansa iPhone 4 si impreuna cu acest dispozitiv lansa un serviciu de apeluri video numit sugestiv FaceTime. Timp de mai bine de 2 ani de zile sute de milioane de posesori de iDevice-uri au utilizat serviciul pentru a comunica cu persoanele dragi, iar acum Apple este actionata in judecata pentru incalcarea unui brevet de inventie ce are legatura cu acest sistem. Brevetul de inventie este detinut de catre un barbat din China si el descrie un asistent personal digital care functioneaza prin intermediul unui serviciu de internet.

Lee is a technian of a Taiwanese tech company, he needed to travel aboard to various cities for work, therefore he always made international call to his company, parents and friends. Due to this reason, Lee was inspired and came up with an idea of implementing internet call feature on phones. Subsequently, he applied a patent for this idea in 2003.

  Barbatul este tehnicianul unei companii taiwaneze si se pare ca a dezvoltat pentru sine un serviciu de apeluri voce prin VoIP, iar in anul 2003 a brevetat inventia. Brevetul a fost initial detinut de catre fostul sau angajator, insa acum taiwanezul este proprietarul brevetului si el nu doreste compensatii de la Apple, ci doreste ca FaceTime-ul sa nu mai fie utilizat in iDevice-uri. Desi Apple a fost actionata in judecata la o instanta din China, deocamdata compania nu a facut vreun comentariu pe marginea acuzatiilor si este greu de crezut ca o singura persoana poate face fata unui proces atat de complex.