Apple prezinta estimari ale valorii incalcarii brevetelor sale de inventie, prezinta informatii detaliate pentru fiecare terminal Samsung

  Stiti cu totii ca Apple si Samsung au in momentul de fata deschis un proces in SUA si ca avocatii ambelor companii au dezvaluit foarte multe informatii confidentiale. Desi astazi nu vorbim despre informatii confidentiale, vorbim totusi despre cateva liste in care Apple prezinta fiecare terminal Samsung care i-a incalcat brevetele de inventie si estimeaza cat au costat aceste incalcari. Apple prezinta separat cat profit a pierdut din cauza acestor incalcari, dar si cat profit a obtinut Samsung in baza lor, iar la final trage o linie, aduna sumele si cere 2,88 milairde dolari de la asiatici.

  Daca privim listele observam ca seria Galaxy S este cea care a incalcat cele mai multe brevete de inventie, iar in total 28 de terminale ale Samsung ar fi incalcat in vreun fel sau altul brevete de inventie ale Apple. Toate calculele celor de la Apple au fost facute un baza unor estimari privind suma rezonabila care ar trebui platita pentru licentierea brevetelor de inventie incalcate, deci tot ceea ce vedem aici difera sigur de ceea ce a calculat Samsung. In final, 28 de terminale ale Samsung sunt acuzate ca au incalcat intr-un mod sau altul brevete d einventie ale Apple si vorbim despre o cifra mare, care pune in discutie felul in care este privit spiritul competitiv.

  Mai multe grafice gasiti aici.