Apple blocheaza pentru 24 de ore posibiliatea de a reseta parole pentru iCloud

iCloud

  In urma scandalului in care contul iCloud al unui editor al Wired si Gizmodo a fost compromis de un hacker cu ajutorul serviciului de suport tehnic al Apple, compania a decis sa inchida pentru 24 de ore posibilitatea de a mai reseta parole pentru iCloud. Deocamdata compania Apple a decis sa blocheze doar posibilitatea de a reseta o parola prin intermediul serviciului de suport tehnic prin telefon, restul metodelor fiind in continuare disponibile pentru utilizatori.

Apple on Tuesday ordered its support staff to immediately stop processing AppleID password changes requested over the phone, following the identity hacking of Wired reporter Mat Honan over the weekend, according to Apple employees. An Apple worker with knowledge of the situation, speaking on condition of anonymity, told Wired that the over-the-phone password freeze would last at least 24 hours. The employee speculated that the freeze was put in place to give Apple more time to determine what security policies needed to be changed, if any.

  Apple nu le-a explicat propriilor angajati motivul pentru care nu mai pot reseta parole ale iCloud in urmatoarele 24 de ore, insa este cat se poate de clar ca se incearca repararea unui sistem nu chiar atat de bine gandit. Apple a recunoscut ca sistemul sau are o problema, acum se pare ca incearca sa o rezolve si aceasta veste este cat se poate de imbucuratoare pentru noi deoarece noile masuri vor creste securitatea conturilor.