Apple si Samsung dezvaluie in fata instantelor americane numarul de smartphone-uri si tablete vandute in ultimii ani

 

  Cei de la Samsung au dorit sa oblige compania Apple sa dezvaluie in fata unei instante numarul real de iDevice-uri vandute in ultimii ani si acest lucru s-a intamplat, insa cu un pret. Samsung a fost deasemenea obligata sa publice cifrele de vanzari pentru smartphone-urile si tabletele sale, iar in aceste imagini aveti registrul contabil al ambelor companii. Cifrele de vanzari sunt pentru SUA si ele dateaza de la sfarsitul anului 2010(pentru Samsung si tablete iPad) si 2007 pentru iPhone-uri, iar daca va uitati atenti veti observa ca Samsung  nu a vandut chiar atat de multe unitati in aceasta perioada, desi compania este prezentata ca avand cresteri substantiale in vanzari in ultimii ani.

  In ceea ce priveste tabletele, Samsung are rezultate dezamagitoare cu doar 1.4 milioane de tablete vandute in peste un an si jumatate de zile. Atat in cazul smartphone-urilor cat si in cazul tabletelor, rezultatele Samsung sunt mult sub ceea ce se asteptau analistii, insa in lista nu sunt incluse Samsung Galaxy note si Samsung Galaxy III, dar ele nu au cum sa schimbe prea mult situatia in SUA.

  In ceea ce priveste Apple lucrurile sunt complet diferite, compania vanzand 85 de milioane de smartphone-uri din 2007 si pana acum, dar si 34 de milioane de tablete. Pretul mediu de vanzare al unui iPhone in SUA in ultimii 5 ani a fost de 590$, ia pretul mediu de vanzare a unei tablete iPad in SUA in ultimii 2 ani a fost de 560$. Cifrele de vanzari ale companiei Apple le stiam, insa pe cele ale Samsung nu le stiam si sincer sa fiu ele sunt mici, mult mai mici decat ma asteptam.