Apple s-a oferit sa licentieze tehnologii catre Samsung, iata ce pret a cerut

 

  In anul 2010 compania Apple a avertizat Samsung ca terminalele produse de ei sunt foarte asemanatoare cu iPhone-urile si ca exista posibilitatea foarte mare ca unele dintre ele sa incalce anumite brevete de inventie ale companiei americane. Cei de la Samsung nu au ascultat avertismentul, insa Apple sustine ca relatia de parteneriat dintre cele doua companii a motivat-o sa caute o solutie amiabila pentru rezolvarea problemei, asa ca s-a oferit sa licentieze intreg portofoliul sau de brevete catre Samsung. Apple le oferea celor de la Samsung posibilitatea de a licentia toate brevetele la pretul de 30$ pentru fiecare smartphone si 40$ pentru fiecare tableta, iar in cazul in care Samsung oferea licente pentru brevetele sale, pretul ar fi scazut cu 20%.

In October 2010, Apple offered to license its portfolio of patents to Samsung provided the Korean company was willing to pay on the order of $30 per smartphone and $40 per tablet. “Samsung chose to embrace and imitate Apple’s iPhone archetype,” Apple said in an Oct. 5, 2010 presentation to Samsung. “Apple would have preferred that Samsung request a license to do this in advance. Because Samsung is a strategic supplier to Apple, we are prepared to offer a royalty-bearing license for this category of device.”

  Pentru terminalele lansate in anul 2010 Samsung ar fi trebuit sa le plateasca celor de la Apple doar 250 de milioane de dolari pentru licentiere, suma fiind infima in comparatie cu tot ceea ce platea Apple pentru componente. Desigur ca Samsung nu a dorit sa plateasca vreun ban, cei de la Apple au fost extrem de surprinsi sa vada ca un partener al lor le copiaza produsele, insa asta nu i-a motivat sa caute o colaborare in alta parte. Apple a ramas cu un gust amar dupa lansarea produselor celor de la Samsung, insa asta nu i-a convins sa renunte la colaborarea cu asiaticii, dar i-a motivat sa ii dea in judecata si sa le cerea despagubiri de 2.5 miliarde de dolari.

“Apple has identified dozens of examples where Android is using or encouraging others to use Apple patented technology,” Apple said in the August 2010 presentation, which contained the headline “Samsung copying iPhone.”

“Many more Apple patents are relevant to the Android platform,” Apple said, outlining dozens of patents it believed were being infringed. “Apple has not authorized the use of any of these patents.”

“We didn’t understand how a trusted partner would build a copycat product like that,” Teksler testified, adding that late CEO Steve Jobs and then COO Tim Cook spoke to Samsung about the issue.

10 COMENTARII

  1. Mai, adevarul e ca nici nu prea ai cum sa faci o altfel de interfata la telefon. Normal ca trebuie sa semene cu iPhone. Chiar si daca ai face iconitele rotunde, tot ar trebui sa le ordonezi pe randuri, nu? Si tot ar semana. Iar iconele de jos, pentru ca sunt mai importante trebuie sa aibe in bg. o imagine, e firesc.
    E ca si cum daca Apple respira oxigen, toti ceilalti copiem compania….si rebuie sa platim. Nu e normal. Dar razboiul asta e doar de fatada, pentru publicitate mai mult.
    Sau ca si cum iPhone-ul poti sa il tii in mana si automat toti ceilalti trebuie sa plateasca daca vor sa scoata telefoane care pot fi tinute in mana. Daca nu, trebuie sa vorbesti cu piciorul.
    E absurd de acuma. :))

  2. La ce despagubiri cere Apple, ar insemna ca preturile tututor iDevice-urilor sa scada la jumatate si, in acest mod, ar deveni mai popular decat este acum, iar oamenii ar cumpara tot mai mult.

  3. @Ionut, sa zicem ca ai dreptate, dar cu designul telefonului cum ramane, uitate atent sa vezi ca e foarte asemanator. Si la tabletete a copiat. Samsung Omnia II are exact aceleasi componente ca si iPhone 3GS(asta nu incalca cu nimic legea, dar spun ca idee). Androidul, care apartine lui Google, si nu Samsugului, poate sa copieze, dar nu Samsung plateste. Ce se vede acolo sus e un Android varianta Samsung, adica lista aceea de aplicatii apartine Samsung, ce a fost adaugata in Android.

    Cum sounea KFF, Windows Phoneul de ce poate arata diferit? Si cei de la Nokia au un sistem de operare al lor care nu se aseamana cu iOS.

    Samsung copiaza in nesimtire, iar asta nu poate nega nimeni.

  4. Eu sunt de acord aatfel apple nu ar mai plati componentele iphone si noi la randul nostru an plati mult mai putin pt idevice uri