iPhone 5 si camera noului dispozitiv

  Desi am vazut foarte multe componente ale iPhone 5 in ultimele saptamani, exista totusi cateva care nu au fost prezentate si despre care deocamdata nu se stie nimic. Vorbesc despre camera si despre procesorul dispozitivului, doua componente foarte importante care au rarmas intr-un con de umbra si cred ca Apple va schimba cate ceva la ele din moment ce le protejeaza atat de mult. Astazi nu voi vorbi despre procesor, insa voi vorbi despre camera pentru ca ea este extrem de importanta si foarte utilizata de posesorii de iDevice-uri.

  In ultimii ani Apple a implementat cate o camera noua in fiecare versiune a terminalului iPhone si de la iPhone 3G la iPhone 4S am trecut de la camere de 2/3/5 megapixeli si am ajuns in final al cea de 8. In iPhone 5 cred ca Apple nu va implementa o camera de 12 megapixeli, asa cum ar arata o evolutie normala a lucrurilor, ci cred ca va dori sa mentina camera de 8 megapixeli, insa sa o imbunatateasca. Apple stie ca numarul de megapixeli ai unei camere este irelevant si ca exista multe alte aspecte care trebuie imbunatatite.

  Sunt de parere ca Apple va imbunatati capacitatea camerei de a face poze mai clare in conditii de luminozitate scazuta, cred ca vor fi imbunatatite functiile de focalizare si in general vor fi implementati senzori care vor face poze de o calitate mult mai buna decat cea oferita de iPhone 4S sau alte smartphone-uri concurente. Nu cred ca Apple se afla intr-o “cursa a megapixelilor”, ci isi propune sa ofere o camera foarte buna cu un numar de megapixeli suficient de mare pentru a afisa poze la rezolutie completa pe orice fel de monitor.

  Nu mi-as dori ca Apple sa creasca doar numarul de megapixeli si sa nu imbunatateasca functiile camerei din iPhone si am convingerea ca acest lucru nu se va intampla. Ma astept ca Apple sa implementeze noi optiuni pentru focalizarea elementelor pe ecran si sa imbunatateasca functia de inregistrare a clipurilor video/pozelor, dar poate vom vedea si modulul panorama pe care l-am prezentat de cateva ori. Nu cred ca o camera de 12 megapixeli are ce cauta in iPhone decat daca ea va imbunatati semnificativ calitatea pozelor facute de pe aceste terminale, altfel crestearea numarului de megapixeli va fi irelevanta.