iPhone 5 s-ar putea vinde in aproape 10 milioane de exemplare in doar 10 zile

  Terminalul iPhone 5 urmeaza sa fie lansat in luna septembrie a acestui an si in SUA deja se fac primele estimari cu privire la cifrele de vanzare ale dispozitivului. Anul trecut iPhone 4S a fost vandut in 4 milioane de exemplare in doar 3 zile dupa lansarea oficiala si in 33 de milioane de exemplare in 3 luni de zile dupa lansare. Anul acesta un analist sustine ca iPhone 5 va fi vandut in 6 – 10 milioane de exemplare in 10 zile dupa lansarea oficiala, o cifra foarte mare chiar si pentru Apple.

While our model, along with most of the Street, assumes an October launch, we believe that a September launch could result in the final 10 days of the month generating 6-10 million iPhone 5 unit sales, which would likely shift out of December. We believe if iPhone 5 launches in September, Apple could sell 26-28 million units in the quarter (this takes into account iPhone sales slowing dramatically from September 12-20, which is announcement to availability). This would imply 8% upside to the Street’s current $35 billion in revenue and 12% upside to EPS of $8.46.

  Estimarea analistului american se bazeaza probabil pe faptul ca Apple ar urma sa lanseze iPhone 5 in mai multe tari de pe glob si nu doar in SUA, altfel cifra este putin cam fantezista. Ultimele zvonuri indica faptul ca iPhone 5 ar urma sa fie lansat in data de 21 septembrie in SUA si pe data de 5 octombrie in restul globului, deci aceste 6 – 10 milioane de unitati ar putea fi vandute in mai mult de 2 saptamani.