Analistii americani estimeaza ca iPhone 5 va fi un “tsunami” si ca va genera incasari de 144 de miliarde de dolari pentru Apple

  Pe timp de criza analistii americani isi ocupa timpul cu estimarile privind viitoarele produse ale companiei Apple si astazi un analist al FBR Capital Markets face cateva afirmatii interesante despre viitorul iPhone. El spune ca iPhone 5 va “lovi” piata precum un “tsunami”, se va vinde in 250 de milioane de exemplare in cei 3 ani de disponibilitate pe piata si va genera 144 de miliarde de dolari in incasari. Analistul spune ca actualii posesori de iDevice-uri vor cumpara iPhone 5 indiferent ce terminal au acum si desigur ca noi clienti vor fi atrasi de acest dispozitiv.

  De-a lungul timpului analistii americani au facut multe estimari proaste si sincer sa fiu cred ca aceasta intra in aceeasi categorie. A numi iPhone 5 un “tsunami” mi se pare a fi exagerat in conditiile in care pe piata terminalele concurentilor atrag din ce in ce mai multi utilizatori. Din pacate cei de pe Wall Street fac estimari complet gresite privitoare la vanzarile produselor Apple si in momentul in care estimarile lor se dovedesc a fi gresite vina este aruncata fie pe produs, fie pe piata, fie pe producator, dar niciodata pe ei.

7 COMENTARII

  1. Si asa va fi,de ce?Lumea asteapta de prea multi ani un nou iphone,tinand cont ca anul trecut a aparut tot iphone 4 cu un s in coada,deja e prea mult,iar acest lucru va duce la vanzari uriase,chiar daca si acest iphone sunt convins ca nu va fi ceea ce au sperat ei,se va vinde in dracci,o sa vedem.

  2. da de nervi ca in loc de iphone 5 o sa aibe un 4S lungit toata lumea o sa-l cumpere in draci iar la anul cand vor lati lungitul 4S va fi isterie totala.

  3. Eu am primit un iphone 4 cadou sa ma convinga apropiatii ca ios-ul este peste android! Insa nu au reusit, drept dovada anul asta mi-am luat un S3 si in nici un caz nu voi trece pe 5-ul de la iphone. 🙂

  4. @ Oachi Si de ce ar trebui sa ne intereseze pe noi parerea ta destul de impertinenta? Vrei sa ne convingi ca android-ul este mai bun decat IOS-ul ? Cred ca acea impresie ar trebui sa o postezi pe alt forum , unor alte persoane cu un IQ mult mai mic !

  5. Poate ca luna viitoare vom avea parte de lansarea iPhone 4s2…. Ce ziceti de asta? La cum arata din ce am vazut pana acum nu ma atrage deloc,o sa imi iau SGs3…Nu prea cred ca va avea un asa succes urias…

  6. @Catalin T. Sa inteleg ca orice parere de doi lei despre Android e bine venita aici, insa una despre iOS nu? Nu ti se pare ca esti cam grosolan in exprimare vis-a-vis de un posesor de iPhone care a ajuns la concluzia ca el personal are nevoie de o schimbare? Cam radical tu asa. Lasa-i si pe altii sa-si dea cu parerea la fel cum si tu esti liber sa o faci, insa controleaza-ti vocabularul. Fi fair play daca tot te agiti.