Juratii procesului dintre Apple si Samsung trebuie sa raspunda la peste 600 de intrebari pentru a da un verdict

  Avand in vedere ca ultima discutie dintre presedintii Samsung si Apple a esuat, juratii care au participat la procesul dintre cele doua companii trebuie sa ia acum o decizie in legatura cu pretentiile invocate de catre avocati. Pentru a da un verdict juratii trebuie sa raspunda la peste 600 de intrebari formulate in baza a tot ceea ce s-a prezentat in proces, iar la final toate aceste intrebari vor fi coroborate pentru a forma un verdict. 9 jurati formeaza completul care va da verdictul final si ieri judecatoarea care prezideaza procesul le-a citit un document de 109 pagini in baza caruia ei trebuie sa raspunda la intrebari.

The jurors who will decide the outcome of the intellectual-property trial between Apple and Samsung must answer more than 600 questions simply to get to the end of their verdict form. The trial over smartphone and tablet patents, which concluded yesterday in federal court in San Jose, California, produced dozens of exhibits, 50 hours of argument and testimony over three weeks, and a multitude of calculations to arrive at estimated potential damages of billions of dollars. That was before U.S. District Judge Lucy Koh started reading 109 pages of jury instructions to guide the nine-member jury through the labyrinthine 20-page verdict form. The exercise, done yesterday before lawyers gave closing arguments, required more than two hours, including court-ordered “stand up” breaks to make sure everyone stayed alert.

  Pentru jurati urmeaza o munca foarte multa si migaloasa pentru a raspunde la intrebari, iar la final peste 5400 de raspunsuri vor fi coroborate pentru a forma verdictul final. Pentru ca pretentiile sa fie acceptate/respinse juratii trebuie sa ia o decizie in unanimitate in cazul unor pretentii, deci vorbim despre un proces foarte complex in care toata lumea trebuie sa fie pe aceeasi “lungime de unda”, altfel verdictul va fi dat destul de greu. Miliarde de dolari sunt in joc in acest proces si ramane de vazut care dintre avocati a reusit sa convinga juratii ca a sa cauza este cea justa.