Unii considera ca verdictul de ieri ajuta Samsung mai mult decat am crede

  Desi un complet de 9 jurati a decis ca Samsung a copiat cu rea credinta tehnologii ale Apple si le-a implementat in propriile smartphone-uri, unii considera ca acest verdict ar fi extrem de benefic pentru coreeni. Totul se bazeaza pe o presupusa discutie auzita de catre o persoana intr-un Starbucks, discutie care ar trebui sa ne dea de inteles ca acum consumatorii americani considera ca produsele Samsung sunt de fapt la fel de bune ca ale Apple, insa Apple le vinde la suprapret.

I’m sitting in a Starbucks doing random whatever over an iced americano. While I waiting for my drink, I watched a guy with his friend, pick up a newspaper; and start to remark on the Samsung Apple verdict.

Guy: “Wait, so what they’re saying is, Samsung is the same as Apple?”
Friend: “I know, right? Makes me think twice about how much I paid for my Mac Book”
Guy: “Seriously”

Not 10 minutes later, a husband and wife, same newspaper:

Husband: “… Samsung’s iPad is the same as Apple’s iPad, and I paid how much for the Apple one? Honey, I told you they were a ripoff”, after looking up the Samsung tablet on his iPhone.
Wife: “Oh wow,” looking at the screen, “… that’s a lot cheaper. Think we can return it?”

I put my Samsung QX410 on my table, and started to plug in, when he leans over to me, “Sorry, you don’t mind if I ask, how much did you pay for your Samsung laptop?”

“Oh, no worries, it was $700.” I replied. 

  Practic barbatul statea la o cafea la Starbucks si doua cupluri au trecut pe langa el, i-au vazut produsele Samsung, l-au intrebat cat costa si au ajuns la concluzia ca ei au platit prea mult pe produsele Apple. Fac abstractie de coincidentele acestea si trebuie sa recunosc faptul ca da, in cazul MacBook-ului Apple cere preturi mult prea mari si laptop-urile cu Windows OS sunt mai interesante pentru ca sunt mai ieftine. In cazul terminalelor mobile lucrurile stau oarecum la fel, insa Apple vinde produse premium si Samsung vine produse ieftine care arata ieftin si functioneaza la fel.

  Ceea ce povesteste barbatul poate reprezenta un excelent motiv pentru scoaterea din vanzare a produselor Samsung in SUA si da, multi vor alege sa nu cumpere un produs Apple pentru a da o sansa celor de la Samsung care preiau tehnologiile Apple si le vand la pret mai mic. Problema este ca experienta de utilizare difera foarte mult intre un produs Apple si un produs Samsung, iar o buna parte dintre cei care au facut trecerea de la un iDevice/Mac la un Galaxy/laptop Samsung vor realiza rapid ca a pune un semn de egalitate intre companii e departe de a fi corect sau logic.

  Pentru Samsung nu conteaza prea mult faptul ca are asupra sa stigma de companie care fura tehnologiile altora, pentru ei conteaza faptul ca au parte de extrem de multa publicitate pentru bani putini, iar asta ii ajuta sa vanda mai mult. Samsung a crescut foarte mult in ultimul an de batalii legale cu Apple si va continua sa creasca atat timp cat este in atentia presei si a lumii intregi. Pentru coreeni nu conteaza cum ajung in top, important este sa ajunga in top. Pana acum au reusit tot ce si-au propus, ramane de vazut cum vor evolua in viitor si cat vor mai continua sa fure, pentru ca la un moment dat vor trebui sa se opreasca.

  Desi sunt de parere ca tot ceea ce face Samsung este ilegal si imoral, ma bucur ca unii consumatori gandesc precum cei de mai sus si sper ca Apple sa ia act de logica lor si sa reduca pretul propriilor produse pentru ca vanzarea la suprapret trebuie sa se opreasca la un moment dat.